Retorn prudent a la 'nova normalitat' de la residència La Immaculada

La llar d'avis va celebrar dilluns el primer aniversari centenari postcovid

Societat

Retorn prudent a la 'nova normalitat' de la residència La Immaculada
Retorn prudent a la 'nova normalitat' de la residència La Immaculada | Residència La Immaculada

La residència la Immaculada de Mollet torna de mica en mica a la normalitat, recuperant les vistes dels familiars i celebrant les primeres festes d'aniversari "semblants a les d'abans de la pandèmia", explica la seva directora, la Rosa Prat.

Aquest dilluns en van organitzar una de ben especial: la Concha Catalán feia anys i no una xifra qualsevol, arribava als 100. Per commemorar-ho va poder comptar amb la visita sorpresa dels seus familiars: fills, néts i besnéts, no es van perdre l'ocasió, tot i fer-ho amb mesures de seguretat i trobant-se fora el pati.

Des que el Baix Vallès va passar a fase 2, i es va permetre l'entrada dels familiars a les residències, el centre ha permès les visites, això sí, amb cita prèvia i de 30 minuts de durada, mantenint l'interior de la residència aïllada, sense que hi hagi contacte físic amb els residents i tan sols deixant entrar un familiar els primers dies i fins a tres, en aquesta nova etapa de represa: "Encara ens fa por tot plegat", alerta Prat qui assegura que mantindran aquestes mesures unes setmanes més, conjuntament amb la constant desinfecció i la separació dels avis per plantes. 

I és que segons la directora de la residència molletana, durant el primer mes de la pandèmia "va ser horrible. Ens sentíem sols, sense tenir ni material ni suport", assegura, tot i afirmar que a partir de l'abril "va millorar tot".

Així i tot, Prat critica la "manca de previsió del Govern" i considera que si ho hagués fet amb temps, la situació de "caos" que van viure les residències "s'hagués pogut prevenir". També reclama un canvi de conveni.

Pla per obrir el centre de dia

La Immaculada es prepara ara per obrir el centre de dia. De moment, està elaborant un pla que haurà de supervisar la Generalitat: "Haurem de repensar-ho tot i això comportarà separar els professionals per prevenir contagis", explica Prat.

Segons la directora, "la primera premissa és evitar que entri el virus", tot i  assegurar: "ara sabem el que hem de fer" i compten amb el material de seguretat necessari, el qual reben gairebé cada setmana.

Una altra de les qüestions que els preocupen és quan podran tornar a acollir nous residents. El centre no ha tingut cap cas de Covid-19, però sí que han mort alguns avis i àvies. Segons la directora, aquestes baixes suposaran una "afectació econòmica important".

Edicions locals