Part dels marxants estudien portar als jutjats el retard del mercat a Mollet

Les tres associacions lamenten que encara no hi hagi data per reprendre l'activitat dels dimarts

Economia

Part dels marxants estudien portar  als jutjats el retard del mercat a Mollet
Part dels marxants estudien portar als jutjats el retard del mercat a Mollet | Anna Mir

Laura Ortiz

Asomercat, l'associació que representa bona part dels paradistes del mercat no sedentari dels dimarts a Mollet, està estudiant presentar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament molletà si no s'aporten solucions al retorn de tots els paradistes perquè consideren vulnerat el seu dret al treball.

L'entitat està pendent del decret que ha de publicar la Generalitat i que ha de concretar les mesures a prendre en relació als mercats, un decret que "segons l'esborrany permet tornar els mercats als seus llocs d'origen i sense distanciament entre parades", explica el president d'Asomercat Toni Puigvert, qui remarca que "un cop surti aquest decret serà d'obligat compliment".

Puigvert critica durament la gestió que s'està fent des de l'Ajuntament molletà, a qui acusa de manca de voluntat per trobar una solució, i assegura que l'associació està estudiant interposar un contenciós administratiu pel que consideren una vulneració del dret al treball i reclamar danys i perjudicis, pels diners que hagin pogut deixar d'ingressar els paradistes afectats. "Anirem a totes", sentencia Puigvert.

Situació "insostenible"

Tot i que l'estratègia de la judicialització no és compartida, les tres associacions de marxants que treballen a Mollet (Asomercat, Associació de Marxants de les comarques barcelonines i Associació de Marxants de Mollet) coincideixen en assegurar que la situació és "insostenible" i que els paradistes afectats estan "molt nerviosos".

Els marxants lamenten que, així com a ciutats com Granollers o Santa Coloma de Gramenet els mercats no sedentaris ja funcionen al 100%, a Mollet els paradistes aquest dijous, continuaven sense saber en quina data podran tornar a muntar les seves parades. "Amb una mica d'empatia per part dels polítics i un esforç mínim dels tècnics, podríem començar ja la nostra activitat comercial que és també una demanda de la clientela", assegura el vicepresident de l'Associació de Marxants de les comarques barcelonines, Josep Martín.

Per la seva part, el president de l'Associació de Marxants de Mollet, Antonio Heredia, destaca les pèrdues econòmiques que suposa per a la ciutat el fet que no es pugui muntar el mercat. "El volum de gent que porta fa que es generin diners no només per part dels paradistes sinó també als comerços i establiments de restauració de la ciutat, que també estan preocupats", assegura Heredia. El portaveu de l'entitat molletana lamenta que des de l'Ajuntament se'ls han anat dient dates per presentar propostes però "no s'han acomplert. La gent ha perdut la confiança".

Heredia demana que es pugui reprendre el més aviat possible el mercat però a més reclama al govern local la creació d'una taula de treball representativa per buscar solucions i fer un pla de xoc per al sector. "Hi ha ciutats que no cobraran la taxa als paradistes fins a finals d'any. Es tracta de trobar mesures que ens ajudin a superar aquesta etapa", conclou Heredia.

Per part de l'Ajuntament, aquest dijous al tancament d'aquesta edició,  fonts municipals asseguraven a SomMollet que no hi havia "novetats" sobre la qüestió ni una data per reprendre el mercat.

Edicions locals