[Vídeo] Sergi Mingote conversa amb Quim Torra des de la Pica d’Estats

Quim Torra: "Els Jocs Pirineus-Barcelona 2030 poden ser els primers jocs verds de la història, la candidatura està feta amb un respecte escrupolós pel medi ambient"

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

[Vídeo] Sergi Mingote conversa amb Quim Torra des de la Pica d’Estats
[Vídeo] Sergi Mingote conversa amb Quim Torra des de la Pica d’Estats

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el suport del Govern a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 en la connexió que ha tingut aquest matí amb l’alpinista Sergi Mingote. El president ha assegurat que van “abraçar i donar tot el suport possible” a aquesta candidatura i ha assenyalat que aquests poden ser “els primers jocs verds de la història”, perquè estan fets amb “la mentalitat del segle XXI, amb un respecte escrupolós pel medi ambient”. 

L’alpinista Sergi Mingote ha fet la connexió des de la Pica d’Estats, on es troba fent la Olympic Route PIRIBCN2030, per promoure el projecte Pirineus-Barcelona 2030 del qual n’és ambaixador. La ruta portarà l’alpinista a recórrer 7.200 quilòmetres en solitari, travessant deu països i pujant 14 cims emblemàtics fins al mont Olimp de Grècia.

El cap de l’Executiu català també ha subratllat la importància de la candidatura per a l’equilibri territorial català i de la potència de la marca per llançar-la al món: “que la gent pugui gaudir amb nosaltres d’un paisatge i un país únics”. En la conversa també ha participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras.

El president catalaà s’ha mostrat convençut que es tornaran a reprendre els treballs per acabar de “perfilar la candidatura i fer-la pública” i que es tornarà “amb més força” per tirar-la endavant, ja que s’han vist aturats a causa de la pandèmia de la Covid-19. 

Edicions locals