Els marxants en peu de guerra per la ubicació del mercat proposada per l'Ajuntament de Mollet

Totes les associacions s'uneixen per denunciar el trasllat del mercat a l'avinguda Rabassaires i reclamar el retorn al lloc habitual

Economia

Mollet del Vallès

Els marxants del mercat dels dimarts han posat el crit al cel davant la proposta que ha fet l'Ajuntament de Mollet de traslladar les parades no alimentàries a l'avinguda Rabassaires, paral·lela a la zona comercial de Riera Seca.

En una trobada aquest diumenge a la tarda, totes les associacions de paradistes representants dels marxants de Mollet han decidit anar a una, sota el paraigua de la Confederació Catalana d’Associacions de Marxants (COCAM) i PIMEC Comerç, per reclamar que les parades puguin tornar a treballar al seu lloc habitual.

Segons els marxants, la normativa que prepara la Generalitat en l'actual situació "permet que els mercats puguin tornar al seu lloc habitual", asseguren. De fet, els paradistes consideren que la ubicació proposada per l'Ajuntament es troba "a la perifèria" i que no és un lloc que reuneixi les condicions necessàries. "El carrer té tot just 9,50 metres d'ample i, evidentment no hi caben les dues fileres de parades una enfront de l'altra. Fins i tot es produirien més aglomeracions que en el lloc de què ens estan fent fora", apunten. Els marxants opinen que és un punt molt allunyat del centre i que no disposa de serveis suficients per atendre les necessitats de paradistes i clientela.

D'altra banda, els marxants també han denunciat la gestió que s'està fent des de l'Ajuntament pel que fa a la comunicació i el diàleg. "Se'ns convoca a una reunió d'un dia per l'altre, se'ns presenta una proposta i abans que els marxants puguin votar-la ja la donen per feta, sense debat ni proposta alternativa". Els marxants s'han mostrat molt durs amb el govern local: "No tractem amb persones de tarannà democràtic ni dialogant. Estem davant d'un grup autoritari, conxorxat per expulsar el mercat setmanal de centre de la ciutat, reduir les vendes dels paradistes fins a la ruïna i eliminar d'un cop de ploma la competència del mercat", opinen.

Els marxants han convocat per a aquest dimarts al matí una nova concentració, aquest cop consensuada per totes les associacions de paradistes, davant l'Ajuntament per protestar i recollir signatures de clients, paradistes i comerç local.

Edicions locals