La cultura torna a Martorelles amb el cicle d'arts escèniques 'Vespres al pati'

Hi actuaran Sandra Bautista, Anna Confetti, La Folie, Zum zum teatre, TourOperateur i Teatre Nu

Cultura

Marc Candela i Mònica Garcia amb el cartell del cicle d'arts escèniques 'Vespres al pati'
Marc Candela i Mònica Garcia amb el cartell del cicle d'arts escèniques 'Vespres al pati' | S.C.

L'Ajuntament de Martorelles ha programat un cicle d'arts escèniques que es realitzarà al pati de la masia de Carrencà durant el mes de juliol. Sota el nom de Vespres al pati, hi haurà actuacions musicals i teatrals per a tots els públics.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha explicat aquest dilluns al migdia en la roda de premsa de presentació del cicle: "Som un poble que apostem per la cultura i volem oferir a la gent concerts i arts escèniques en viu. Durant el confinament ens hem nodrit molt de tota la gent de la cultura d'una manera gratuïta i crec que és una manera d'apostar per ells i donar-los aquest suport".

En la mateixa línia, l'alcalde, Marc Candela, ha apuntat que el cicle artístic s'ha creat "perquè entenem que la cultura, com un sector productiu i econòmic més del nostre país, necessita l'ajuda de tothom, i en allò que nosaltres puguem ajudar, ho farem". A més, el batlle hi ha afegit: "Martorelles és un poble molt actiu en l'àmbit social i cultural i a la primavera i l'estiu és quan la majoria d'entitats fan les seves activitats. Però la gran majoria d'entitats culturals que tenim són de ball i de ball no podem organitzar res de moment".

Candela també ha assegurat que la intenció d'aquest festival d'estiu, que enguany aprofita la partida econòmica del Brunzit (que s'havia de celebrar el maig i es va haver de cancel·lar per la Covid-19), és "que perduri en els pròxims anys. És un festival que s'inicia en una situació difícil, però que haurà d'anar evolucionant de cara als anys vinents".

Sis espectacles amb entrades a 3 euros

El tret de sortida el donarà la cantautora martorellesenca Sandra Bautista que presentarà a Martorelles el seu àlbum Trapezista el dissabte 11 de juliol. El diumenge 12 hi participarà la Companyia Anna Confetti amb el seu espectacle A la fresca, que combina clown, circ i música.

Dissabte 18, el mestissatge urbà de la banda La Folie irromprà a l'escenari de Vespres al pati per presentar el seu tercer disc, Com un ocell. L'endemà, diumenge 19, hi haurà l'espectacle La gallina dels ous d'or de Zum zum teatre, adreçat "a adults a partir de 4 anys".

L'espectacle Blonde Paris de la companyia TourOperateur portarà el teatre musical a Martorelles dissabte 25 de juliol; i tancarà el cicle el Teatre arrossegat de la companyia Teatre Nu, adreçat a adults a partir de 3 anys, el diumenge 26 de juliol.

Per gaudir d'aquests espectacles caldrà comprar l'entrada (3 €) en una plataforma electrònica que es posarà en marxa en els pròxims dies i, pel que fa a l'aforament, aquest "serà el que marqui la normativa en cada moment; avui marca una distància d'un metre i mig entre persones. Així que les cadires estaran separades o estaran per grups d'unitats familiars", ha asseverat el batlle, qui ha destacat que s'ha posat un preu simbòlic als espectacles "per valoritzar l'entrada cultural".

Una prova per a la festa major

Aquest cicle d'arts escèniques servirà a l'Ajuntament martorellesenc com "una prova per a la festa major que estem treballant", ha dit l'alcalde.

Una de les principals novetats de la festa major que estan preparant per al setembre són les ubicacions. "Si normalment hi ha un nucli concret de la festa (entorn de Carrencà), aquest cop hi haurà tres focus diferents, al Pati de la Masia, a la plaça El·líptica i a la pista del pavelló", segons la regidora de Cultura. Tot plegat es farà així per diversificar el públic i evitar massificacions de gent.

Mònica Garcia també ha explicat, sobre la gresca estiuenca: "Segurament la programació no serà com la d'altres anys, però treballem per poder fer activitats amb les mesures corresponents i apostem molt pel quilòmetre 0. Ja vam fer una crida de companyies del poble o dels voltants, per poder donar-los suport programant-los".

Per últim, Marc Candela ha conclòs dient: "No s'assemblarà a les festes majors tradicionals de Martorelles, però intentarem que mantingui algunes coses: les havaneres el primer dia hi seran; el pregó hi serà, encara que pot ser que sigui de forma virtual". A més, des del consistori intentaran que tots els espectacles que es facin es puguin seguir també des d'una plataforma virtual.

Edicions locals