Tres atletes de l'Atlètic Mollet participen en la primera cursa popular 'postcovid' de l'Estat

Albert Caballero, José Luis Martín Peláez i Javier Valcarcel fan la Milla de Sant Pau, de Barcelona

Esports

José Luis Martín Peláez, Javier Valcarcel i Albert Caballero.
José Luis Martín Peláez, Javier Valcarcel i Albert Caballero. | Javier Valcarcel

Tres atletes del Club Atlètic Mollet van tornar-se a posar un dorsal al pit després de tres mesos per la Covid-19. Albert Caballero, José Luis Martín Peláez i Javier Valcarcel van participar en la Milla de Sant Pau, que va tenir lloc dissabte dins de l'Hospital de Sant Pau, de Barcelona, i que suposa la primera cursa popular postcovid de l'Estat.

El triplet d'atletes molletans van competir en una cursa limitada a tan sols un centenar de participants, entre aquests els olímpics Reyes Estévez, Carles Castillejo i José Luis Blanco. La cursa comptava amb mesures excepcionals, com ara la mesura de temperatura, la sortida esglaonada de dos en dos i mantenir la distància en cursa. A més, el guanyador s'erigia pel registre de les dues millors voltes d'un total de sis. "Ha estat una cursa molt bonica i emotiva. Feia més de tres mesos que no podíem competir. Les dues primers voltes, d'un total de sis, me les he pres com un escalfament", admet Albert Caballero, que va ser el millor atleta molletà classificat amb un meritori 6è lloc. 

Caballero, que també és entrenador de l'Atlètic Mollet, va aconseguir un registre de 5 minuts i 57 segons, sent un segon més ràpid que un dels seus pupils, José Luis Martín Peláez, que va ser 7è de la classificació general. Ple que fa a Javier Valcarcel, va ser 11è amb 6 minuts i 11 segons. El campió va ser el desconegut  Josep Díaz, dels Runners Espanyol, que va imposar-se per tan sols un segon a un dels favortis, Reyes Estévez. "Els protocols són els que són i estan força bé. No es pot posar un policia darrere de cada persona però penso que les mesures són encertades. A curt termini les curses han de ser així: espais reduïts i controlar la participació", explica Albert Caballero,  que també es mostrava satisfet de la feina dels seus dos pupils. 

La inscripció de la cursa, amb un preu de 10 euros, va recaptar 1.000 euros en favor de la feina contra el coronavirus de l'Hospital de Sant Pau. 

Edicions locals