Ara Mollet ERC i Jovent Republicà de Mollet commemoren el 28J a la ciutat

Ambdues formacions van demanar al consistori 'polítiques públiques concretes' en matèria LGTBIQ+

Política

Ara Mollet ERC i Jovent Republicà de Mollet commemoren el 28J a la ciutat
Ara Mollet ERC i Jovent Republicà de Mollet commemoren el 28J a la ciutat

Ara Mollet ERC i Jovent Republicà Mollet van commemorar aquest diumenge el 28J, Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, a la ciutat. Les dues formacions molletanes es van concentrar a la plaça Prat de la Riba diumenge on van llegir un manifest conjunt.

Durant la lectura del manifest van proclamar el seu "rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol del passat 1 de juny en què prohibia qualsevol mena de bandera, pancarta o missatge institucional que no fos l'oficial".

Segons les dues formacions: "Les institucions polítiques escollides democràticament pels ciutadans i ciutadanes no poden ser mai un espai neutral, i a més a més, quan estem davant de símbols com la bandera de l'arc de Sant Martí que representa indubtablement la llibertat, la diversitat i la justícia social". Per aquest motiu van anunciar: "des d'Ara Mollet-ERC i el Jovent Republicà no renunciarem mai a fer política dins i fora de l'ajuntament, amb els veïns i veïnes i les seves necessitats".

També van reclamar a l’Ajuntament de Mollet i al seu alcalde: "coratge i valentia per a desobeir qualsevol resolució antidemocràtica per part de la justícia espanyola, i penjar a la façana del consistori i als pals institucionals la bandera LGTBIQ+ en suport al col·lectiu i a les seves lluites, que són les lluites de totes". A més a més de demanar al consistori, polítiques públiques concretes en matèria LGTBIQ+ "per lluitar contra la xacra de la lgtbifòbia. No volem ni simbolismes ni paraules, volem fets i resultats concrets", afegien.

Durant la lectura del manifest van intervenir en Sergi Suárez - en representació del Jovent Republicà -, l'Ariadna Prat - com a militant d'Ara Mollet ERC - i la Marina Planellas - militant d'Ara Mollet ERC i alhora regidora a l'Ajuntament de Mollet -, pel grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES.
 

Edicions locals