L'Ajuntament manté el trasllat de les parades a l'avinguda Rabassaires tot i les protestes dels marxants

Aquest dimarts més d'un centenar de paradistes s'han concentrat davant la casa de la vila

Economia

L'Ajuntament manté el trasllat de les parades a l'avinguda Rabassaires tot i les protestes dels marxants
L'Ajuntament manté el trasllat de les parades a l'avinguda Rabassaires tot i les protestes dels marxants

Mollet del Vallès

Més d'un centenar de marxants s'han concentrat aquest matí un altre cop davant l'Ajuntament de Mollet, en aquest cas per protestar contra la proposta del govern municipal de traslladar les parades no alimentàries del mercat dels dimarts a l'avinguda Rabassaires.

Les cinc associacions de marxants afectats s'han unit per reclamar que les parades tornin al seu lloc habitual després de tres mesos sense tenir el permís de l'Ajuntament per muntar. "Hi ha més de 200 famílies afectades", diuen els paradistes.

Finalment, els representants de les associacions han pogut reunir-se amb la regidora de Comerç, Mercè Pérez, qui, segons un comunicat de l'Ajuntament, ha mantingut la proposta de trasllat, malgrat les queixes dels marxants, que consideren que la ubicació està a la perifèria i no reuneix les condicions necessàries. Des del consistori reiteren que "la prioritat màxima del govern és garantir la seguretat dels ciutadans. El mercat és molt gran i per això s’ha realitzat el canvi d’ubicació temporal, a l’avinguda Rabassaires, un espai que permet garantir la distància interpersonal d’1,5 metres i el control de l’aforament", asseguren fonts municipals.

De fet, avui s’havia de reiniciar el mercat setmanal de tèxtil i parament de la llar amb el 50% de les parades a la nova ubicació. L’Ajuntament de Mollet ha muntat el dispositiu necessari per a la ubicació de les parades, però els i les paradistes, finalment, han decidit no muntar.

L'Ajuntament ha comunicat als paradistes que la pròxima setmana es tornarà a muntar tot el dispositiu que requereix l'organització del mercat a l’avinguda Rabassaires i també s’ha compromès a estudiar l’exempció de la taxa del mercat setmanal durant el mes de juliol. En aquest sentit, els paradistes apunten que la taxa del mercat de Mollet és de les més cares del territori.

Edicions locals