L'olímpic Orlando Ortega prepara Tòquio 2021 a Mollet

El plusmarquista espanyol dels 110 metres tanca fa una estada a la pista molletana de dues setmanes

Esports

Orlando Ortega a la pista molletana d'atletisme.
Orlando Ortega a la pista molletana d'atletisme. | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

L'olímpic Orlando Ortega porta ja dues setmanes entrenant a la pista d'atletisme de Mollet posant en marxa la seva preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2021. L'internacional espanyol establert a València, d'origen cubà, va penjar-se una plata als Jocs de Río 2016 en els 110 metres tanca i vol tornar a presentar-se en la final olímpica per intentar penjar-se un or.

Ortega compagina les tasques al gimnàs amb exercicis de velocitat, resistència i cursa en gespa a Mollet. "Hem d'entrar en forma molt a poc a poc, sense res d'estres", admet l'atleta internacional, que remarca les bones condicions que s'ha trobat a Mollet: "Necessitava aquest canvi d'aires després del confinament, tinc família a Santa Perpètua. Després de dos mesos confinat necessitava moure'm i l'oportunitat d'entrenar a Mollet és un plaer, les pistes estan molt bé". 

L'atleta porta ja sis setmanes d'entrenament amb el principal objectiu de Tòquio 2021. Per aquest motiu encara no s'ha posat cap calendari de tornada a competir. "No ens volem jugar els Jocs Olímpics per tres pesos. El més important és arribar a Tòquio en els millors moments i esgotar-me ara físicament per intentar competir no és el més recomanable. Tot i que és cert que si en setembre estic bé, podria fer alguna cosa, però la idea és tornar cap al gener del 2021", valora Ortega. 

L'atleta internacional s'entrena amb la mirada posada en els 110 metres tanca dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021 després d'haver estat plata a Río 2016 i 6è classificat a Londres 2012. A més, va ser bronze al Mundial de Doha del 2019 i bronze a l'Europeu de Berlín del 2018. "Seria un somni ser-hi en la meva tercera final dels Jocs Olímpics. Després en les finals poden passar qualsevol cosa i intentarem lluitar per una medalla d'or", admet l'atleta, que és l'actual plusmarquista dels 110 metres tanca. 

Per la seva part, Rogelio Vega, director esportiu del Club Atlètic Mollet, valora positivament l'estada d'Orlando Ortega a la pista molletana. "És molt important pel club que vingui un atleta del seu nivell, que per nosaltres és tota una sort", admet Vega, que recorda que també entrenen altres atletes paralímpics, com ara Jordi Madera i el martorellesenc Martín Parejo.  

Edicions locals