Sergi Mingote acaba el tram dels Pirineus de l'Olympic Route

El paretà ha pujat deu cims i recorregut prop d'un miler de kilòmetres en bicicletes

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote al cim de l'Aneto
Sergi Mingote al cim de l'Aneto | Sergi Mingote

Sergi Mingote ha acabat el primer tram de l'Olympic Route després de travessar els Pirineus catalans, aragonesos i andorrans fent un total de deu ascensions i prop d'un miler de kilòmetres en bicicleta. L'alpinista paretà ja està a la Sardenya d'Itàlia per enfilar el tram europeu fins al Mont Olimp, de Grècia, que suposarà un total de 7.200 km en bicicleta. 

El nou periple de Mingote, que té com objectiu promocionar la candidatura de Pirineus-Barcelona-2030 i el transport sostenible en bicicleta, va començar fa dues setmanes i ja n'ha completat un total de dotze etapes. Una de le sjornades més complicades va ser la segona, entre Girona i el Ripoll, patint una deshidratació. "El que m'ha passat avui feia temps que no ho vivia! Una deshidratació portada a l'extrem. La calor era sofocant, i entre les 14 i les 16 hores, els dos ports finals m'hna deixat buit", explica al seu diari l'alpinista, que deia que la temperatura en els pitjors moments arribada als 36 i 37 graus. 

Tot i les altes temperatures que s'ha trobat, Mingote ha superat amb satisfacció el tram pirenaic amb un total de deu ascensos, coronant el pic més alt dels Pirineus, l'Aneto (3.404 metres), el 30 juny. També n'ha pujat altres pics rellevants, el primer, el 5 de juny, va ser a Andorra, la Comapedrosa (2.942); la ruta d'ascensions va seguir la jornada 27 de juny, fent el Pic Rodó de Canalbona (3.005 m), la Punta Gabarró (3.114 m), el Pic Verdaguer (3.133 m) i el Pic d'Estats (3.143 m); i el 30 juny, amb el Pic de Maladeta (3.308 m), el pic Anadias, el Pidc Coronas, l'Aguja Daviu i el mencionat Aneto. "Han estat 12 etapes, deu cims i mil aprenentatges. Moure'm sobre una bicicleta per gairebé 1.000 km t'obre els ulls, aguditza els sentits  i et mostra tot això que no veiem quan la velocitat de la nostra vida és molt més ràpida", explica al seu diari Mingote, que remarca que "les dues últimes jornades han estat llargues i amb molta calor".  

El paretà va agafar el cap de setmana un ferri fins a Porto Torres, a la Cerdenya a Itàlia, i en els propers dies preveu fer cim al Mont Cinto (2.706 m), de Còrsega, a França. Després reprendrà el camí a terres continentals passant per França, Itàlia, Suïssa, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Albània i finalment Grècia, que acabarà al Mont Olimp (2.919 m). D'entre les aturades previstes, Mingote farà promoció de la candidatura Pirineus-Barcelona 2020 anant a Lausana, a la seu del Comitè Olímpic Internacional, i a Cortina, seu de la Milán-Cortina d'Ampezzo dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026.

Durant aquest periple pujarà cims destacats com el Gran Paradiso (4.061 m) dels Alps; i els cims de Mont Cristallo (3.221 m) o el Cim di Mezzo (3.154 m), de pedres dolomítiques. Tot i que, segons ha explicat el mateix Mingote, la zona més complicada serà quan arribi a Croàcia per enfilar direcció a Grècia. 

Edicions locals