Mollet tindrà una programació alternativa a la festa major

L'estan organitzant l'Ajuntament i les entitats i comptarà amb activitats de petit format i itinerants

Cultura

La ciutat comptarà a mitjans del pròxim mes d'agost amb una programació alternativa a la festa major amb activitats de petit format i itinerants, que organitzarà el consistori i les entitats del municipi.

Després que el passat mes de maig l'Ajuntament molletà anunciés la suspensió dels grans esdeveniments de la ciutat previstos pel 2020, entre els quals hi havia la festa major, i convidés les entitats a proposar activitats virtuals per a la gresca estiuenca, han estat diverses les veus discordants. Tant des del món associatiu, com des del món polític.

Només un mes després –a finals de juny–, l'Ajuntament va recular i  va anunciar que prepararia actes de petit format durant tot l'estiu. A més, les colles molletanes confirmen que estan treballant en un programa cultural per a les setmanes de festa major, tot i que "no es dirà festa major" i serà "en espais amb accessos tancats", apunta el cap de colla de Morats, Jose López.

Debat cultural al ple

Precisament, sobre el paper que ha de tenir la cultura durant el desconfinament es va parlar en la darrera sessió plenària, el 29 de juny, arran d'un prec de Mollet en Comú. La portaveu, Marina Escribano, va asseverar que "la cultura ha de tenir un espai en les polítiques públiques, també en època de crisi". En aquest sentit, va afegir-hi: "Tots i totes volem preservar la salut i la seguretat de la ciutadania, i som conscients que els actes multitudinaris no són aconsellables, però està clar que no podem girar l'esquena a la cultura i a l'art, a les entitats o als col·lectius que es dediquen a la seva promoció. Fer entendre a la ciutadania que en temps de crisi la cultura ha de quedar en un tercer pla, seria enviar el missatge que la cultura és banal, que només la podem gaudir en temps de bonança".

Oriol López (Ara Mollet ERC) també va apuntar-hi: "Creiem amb molta fermesa que cal una festa major adaptada a Mollet del Vallès amb petits actes, amb actes descentralitzats als barris, apostant sobretot per la cultura local, que n'hi ha molta i de molt viva".

Per últim, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, va explicar que "la festa major és una festa popular, multitudinària, de molta assistència de públic i de molta activitat de contacte. Per tant, perquè prevalgui la salut pública a la ciutat, no es farà festa major". Tanmateix, també va asseverar que estan organitzant "una programació d'activitats culturals adaptades i en què les entitats de la ciutat estan participant".

Edicions locals