Els marxants del mercat dels dimarts reclamen una reunió amb l'alcalde Monràs

L'Ajuntament proposa col·locar les parades als carrers Ramon Casas, Ordidores i Rabassaires, sense el suport dels paradistes

Societat

Els marxants del mercat dels diamrts reclamen una reunió amb l'alcalde Monràs
Els marxants del mercat dels diamrts reclamen una reunió amb l'alcalde Monràs

L'Ajuntament de Mollet anunciava divendres una nova proposta d'ubicació per a les parades no alimentàries del mercat del dimarts, que situaria les parades als carrers Ramon Casas, Ordidores (paral·lel al pavelló de Riera Seca) i Rabassaires. L'alternativa, però, no s'ha consensuat amb els marxants, la majoria dels quals no donaria suport a la reubicació.

Segons anunciava el Consistori en un comunicat divendres, aquest dimarts 14 de juliol, els serveis municipals prepararan la infraestructura per situar les parades del tèxtil i la llar del mercat setmanal al lineal format pels carrers Ramon Casas, carrer de les Ordidores i avinguda de Rabassaires. El govern local descarta, doncs, l'opció que havien proposat tant marxants com l'AV de Riera Seca de muntar a l'avinguda Teixidores, una via més ample i que, segons els paradistes, permetria una major seguretat.

"Un cop valorada tècnicament la proposta d'ubicació a Teixidores, s'ha comprovat que no era viable, perquè donada les característiques del carrer (ressalts, contenidors...) no es podrien ubicar la totalitat de les parades", apunta l'Ajuntament en un comunicat. 

L'Ajuntament manté, a més, condicions que limiten les dimensions de les parades que tindran una amplada màxima de 5 metres i un fons de 2,5 metres. En el mateix comunicat, l'Ajuntament anunciava exempció de la taxa que paguen els paradistes fins a l'1 d'octubre.

La decisió, però, no compta amb el suport dels paradistes afectats. Segons fonts de diverses associacions de marxants, des de dilluns passat, quan van manifestar-se pels carrers de Mollet en contra de la reubicació del mercat, el govern local no s'ha posat en contacte amb els marxants, que han conegut la proposta a través del comunicat premsa i que desconeixen els detalls.

Davant les condicions imposades, els representants dels paradistes asseguren que "no muntarem aquest dimarts tampoc, si més no, la majoria". Els marxants han demanat una reunió urgent amb l'alcalde, Josep Monràs, a qui acusen d'haver-se desentès del conflicte, ja que en totes aquestes setmanes no s'ha trobat amb els afectats.

 

Edicions locals