El Museu Abelló, principal protagonista del 'Refresc'Art a Mollet'

L'equipament acollirà bona part de les activitats programades per l'Ajuntament des d'aquest dijous fins al setembre

Cultura

Pele MacLeod protagonitzarà dijous la primera actuació del 'Refresc'Art a Mollet'
Pele MacLeod protagonitzarà dijous la primera actuació del 'Refresc'Art a Mollet' | P.M.

El Museu Abelló serà el principal protagonista del Refresc'Art a Mollet, la programació cultural que ha programat l'Ajuntament de Mollet per a aquest estiu i que anirà des d'aquest dijous fins al setembre.

El programa ofereix activitats familiars i activitats adreçades al públic general en què hi haurà espectacles a la terrassa del Museu Abelló i d'altres d'itinerants, així com visites guiades pel mateix Museu.

Des del consistori apunten que amb aquest programa, fet "per gaudir de l’estiu a la ciutat amb seguretat", s'ha donat prioritat als artistes, companyies i col·lectius que estan vinculats a Mollet.

Cartell de la programació

Refresc’Art a Mollet començarà el dijous 16 de juliol, amb dues activitats al Museu Abelló: un contacontes familiar a les 18.30 h –Hi havia una vegada...un museu ple de contes!, de Gemma Garcia, en què els protagonistes sortiran de les obres del Museu–, una visita comentada a la col·lecció modernista a les 19.30 h i un concert a les 21 h amb el músic molletà Pele MacLeod. La programació continuarà els dijous i diumenges de juliol. Al mes d’agost, es faran activitats els dies 15, 16 i 17, els dies en què habitualment se celebra la festa major. De cara al setembre s’han programat dues activitats pel cap de setmana de l’11.

Pel que fa als emplaçaments, més enllà de les visites guiades, el Refresc’Art comptarà amb dos tipus d'activitats: al carrer amb caràcter itinerant per afavorir un públic sense aglomeracions –Motorpunk, de la Cia. La Fam; Red Wine Cabaret, amb la Sidral Brass Band; Klez 80 Circus, de la Cia. La Troupe Malabó; Resistència Tour, de Pep Callau i Els Pepsicolen; i En Quimet i el seu tricicle, De Galiot Teatre– i també d'altres a la terrassa del Museu Abelló, en un espai amb aforament limitat i a l’aire lliure –concerts de Pele Macleod i de Koko Joan & The Tonics, i monòleg Tinder Sorpresa d'Andreu Casanova, entre d'altres–.

Per assistir a bona part de les activitats cal fer reserva prèvia i la prescripció es farà per ordre d’arribada fins a esgotar aforament. L'Ajuntament també reitera que "les activitats programades quedaran supeditades a l’evolució de la situació sanitària per la Covid-19 de cada moment" i "podrien veure’s afectades segons l’evolució de la pandèmia".

Per últim, des del consistori expliquen que conjuntament amb les colles estan planificant altres activitats complementàries pel programa alternatiu a la festa major d'enguany, entre el 14 i el 18 d’agost.

Edicions locals