La Junta de Portaveus de Mollet vol que s'investigui la Casa Reial

L'òrgan ha aprovat una moció que demana la creació d'una comissió d'investigació al Congrés

Política

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mollet ha aprovat la petició perquè es tiri endavant una comissió al Congrés dels Diputats per esclarir les presumptes irregularitats comeses per membres de la monarquia espanyola.

En concret, la moció aprovada insta la Mesa del Congrés a iniciar una investigació sobre les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i Aràbia Saudita, el seu vincle amb institucions i empreses espanyoles i els seus efectes sobre l'erari públic, mitjançant una comissió parlamentària, perquè permeti esclarir les possibles irregularitats comeses per membres de la Família Reial.

La moció, impulsada pel grup d'Ara Mollet ERC - MES –a la qual finalment s'hi han sumat en la presentació els grups de Mollet en Comú, Podemos i Junts per Mollet– ha quedat aprovat per 13 vots (6 d'Ara Mollet, 4 de Mollet en Comú, 2 de Podemos i 1 de Junts). El PSC s'ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra.

Per Ara Mollet ERC - MES aquesta votació "demostra la majoria republicana al Ple de Mollet així com la voluntat que s'investiguin els membres de la família reial per les irregularitats comeses", apunten en un comunicat.

Una altra moció presentada per Ara Mollet, a la qual s'ha sumat Junts per Mollet, ha estat la referent a mostrar la solidaritat i el suport als detinguts i investigats del 23S a Mollet i denunciar el que consideren "detencions arbitràries a molletans i molletanes". En aquest cas, però, la moció no ha tirat endavant, ja que Mollet en Comú i Podemos s'hi han abstingut i el PSC i Ciutadans hi han votat en contra.

Mocions que no passen per ple

Els dos textos votats en Junta de Portaveu aquest dimarts, formaven part d'un paquet de quatre mocions que Ara Mollet presentava al ple ordinari previst per al 20 de juliol. Els criteris que durant aquest mandat s'han implantat per decidir quins punts passen a ser debatuts a ple i quins no, ha deixat fora aquestes dues mocions. Tanmateix, s'ha permès que entrin a ple dues altres mocions referents a l'acomiadament d'una treballadora de la neteja municipal i al conflicte amb els paradistes del mercat dels dimarts. Amb tot, aquestes dues mocions entraran com a prec i no es podran votar.

Ara Mollet ERC - MES continua denunciant que "el fet que no es pugui debatre i votar al màxim espai democràtic local a Mollet, que emana d'unes eleccions democràtiques, com és el ple és una vulneració de drets. Seguirem lluitant per tal que aquest nou sistema implantat en aquest mandat canviï i serem sempre al costat de la llibertat d'expressió", apunten en el comunicat.

Edicions locals