El Govern restringeix les sortides dels residents de geriàtrics a partir de dijous arreu de Catalunya

Només s'autoritzen les superiors a tres setmanes i caldrà una PCR i aïllament de deu dies a la tornada

Societat

| Residència Masia Alsina

ACN

Els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies han acordat aquest dimarts posar en marxa a partir de dijous mesures addicionals per protegir les residències de gent gran en virtut de les quals se suspendran les sortides de curta durada, caps de setmana i les inferiors a tres setmanes.

Tot i això, en casos excepcionals i a consideració de la direcció dels centres i d’acord amb les característiques i situació del resident, s’autoritzaran les sortides de curta durada als resident. Així, fins a nova indicació només s’autoritzaran les sortides superiors a tres setmanes, que a la tornada requeriran l'aplicació de mesures de protecció com si es tractés d’un nou ingrés, és a dir, prova PCR i aïllament de 10 dies.
 
Aquestes sortides acordades amb els familiars requeriran la signatura d’un document de declaració responsable dels residents o dels familiars, que seran informats de les mesures de protecció que han de seguir durant aquest període, amb l’objectiu de protegir els residents.

Per recuperar i reforçar els vincles familiars i socials es mantindran les visites a la residència. Així i tot, la direcció del centre podrà adaptar o suspendre aquestes visites en funció de la situació epidemiològica definida per l’autoritat sanitària, i prèvia informació als responsables sanitaris i a les famílies.

Edicions locals