Uns 300 comerços molletans demanen ajuts directes per la Covid a l'Ajuntament

El consistori informa que ha començat a abonar les ajudes a les famílies

Societat

307 comerços de la ciutat i 291 famílies han demanat ajuts directes a l'Ajuntament de Mollet per la crisi de la Covid-19. El 30 de juny finalitzava el termini per presentar-se a les ajudes directes del Pla de Protecció social i Reactivació Econòmica per als comerços i serveis de la ciutat i famílies, que va posar en marxa l'Ajuntament.

Segons ha informat l'Ajuntament, les primeres ajudes a famílies ja s’han pagat i la resta es pagaran abans de finalitzar aquest mes. Aquests ajuts a les famílies que complien els requisits són de fins a 250 euros

Pel que fa a les ajudes directes a comerços i serveis locals, la subvenció era de 200 euros per a aquells establiments que van haver de suspendre l'activitat durant l’Estat d’alarma, i de 100 euros si es tractava d’una activitat no suspesa i no essencial que hagués vist reduïts els ingressos en un 50%.

Aquests dos ajuts directes formen part d'un paquet de mesures dins el pla de xoc municipal, que l'Ajuntament xifra en més d'un milió i mig d'euros entre ajudes directes i ingressos previstos per taxes i impostos que no es recaptaran per les diverses bonificacions extraordinàries aplicades. Entre aquestes hi ha l'exempció de la taxa d’ocupació de taules i cadires de les terrasses i de la recollida de residus comercials fins a final de l’any 2020.

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, fa un balanç molt positiu del pla de xoc i apunta que l'Ajuntament continuarà "ampliant tots els ajuts i bonificacions que siguin necessaris per donar resposta a les necessitats que puguin tenir els molletanes i les molletanes en aquests difícils moments".

Edicions locals