Mollet interposa una desena de denúncies a ciclistes i VMP per conductes incíviques

Ha estat durant la campanya preventiva sobre l'ús responsable dels vehicles de mobilitat personal i bicicletes

Societat

| Policia Municipal

Durant la setmana del 6 al 12 de juliol, la Policia Municipal de Mollet del Vallès i els agents cívics han participat amb el Servei Català del Trànsit (SCT) a la campanya preventiva sobre l’ús responsable dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes. Durant la campanya s'han interposat prop de 10 denúncies per conductes incíviques i s'ha informat un centenar de ciutadans.

Les denúncies interposades han estat per diferents motius, com ara utilitzar el mòbil conduint, passar un senyal de Stop sense aturar-se, desobeir les ordres dels agents de l’autoritat o circular per una zona prohibida. A més d’aquestes sancions s’han retirat de la via pública durant la setmana, prop de vint-i-cinc bicicletes i quadres de bicicletes que es trobaven abandonades o lligades al mobiliari urbà.

Aquesta campanya es realitza per aquestes dates a tot Catalunya pels diferents cossos policials de policies locals i els Mossos d’Esquadra. Es tracta d’una de les campanyes que es realitzen mensualment en coordinació amb el SCT, com poden ser les d’alcoholèmia, utilització dels cinturons o cadiretes de seguretat, vianants i velocitat i està totalment orientada a la informació, educació i la pedagogia amb els usuaris de la via en referència a posar en valor les conductes cíviques i la circulació responsable.

Durant els pròxims mesos, la Policia Municipal i els agents cívics continuaran treballant per un comportament i ús responsable d’aquest tipus de vehicles, promovent el civisme, garantint la seguretat i la mobilitat segura i sancionat les infraccions detectades com ara circular per les zones de vianants.

Cal recordar que Mollet és ciutat 30 des de gener i, amb l’aprovació de la nova ordenança de circulació, tant els patinets elèctrics com les bicicletes han i poden circular per la calçada gràcies a la velocitat fixada.

Edicions locals