El Riera Seca demana el seu torn

El pavelló molletà va organitzar fa un any amb èxit els WRG, ara es debat la seva reforma necessària

Esports

Un dels partits durant la disputa dels WRG.
Un dels partits durant la disputa dels WRG. | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

El juliol passat, Mollet va reviure l'esperit dels Jocs Olímpics del 1992 amb el Mundial de Roller Derbi dels World Roller Games Barcelona 2019, que va tenir lloc al Pavelló de la Riera Seca. Tot i que mentre a les olimpíades va quedar la instal·lació de tir olímpic, amb els WRG tan sols queda el bon record i dues pancartes al Pavelló de la Riera Seca, pendent de reformar. D'altres instal·lacions s'han vist millorades, excepte l'envellit Riera Seca, que ara rebrà una subvenció de la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de 250.000 euros per a la millora integral i l'adaptació per al seu futur ús com a espai de convencions i congressos, un projecte que tindria un cost que frega el milió d'euros

El Mundial a Mollet va situar la ciutat al mapa internacional amb les victòries dels Estats Units, en categoria masculina i femenina, i amb Espanya, assolint la plata masculina, sent el partit que més va omplir el Riera Seca. "Vam demostrar que Mollet està capacitada per tornar a organitzar esdeveniments internacionals. El pavelló es va omplir i vam acollir amb èxit un nou torneig internacional. Crec que el record seria encara més fort, si no fos per la Covid-19", admet l'alcalde Josep Monràs.

Per a les tres entitats molletanes implicades en esports de rodes i patins –Mollet HC, Club Patinatge Artístic i Radical 360– va ser un èxit, tot i que admeten la necessitat de reformular el Pavelló de la Riera Seca, que durant aquest any l'Ajuntament preveu fer passes endavant per iniciar el seu projecte de reforma. "Amb l'Ajuntament ja feia temps que parlàvem de fer una reforma, però crec amb els WRG ens vam adonar que aquesta s'havia de fer quan abans millor", admet el president del Mollet HC, Leo Conde, que creu que "amb una rentada de cara, podem tenir un millor pavelló adaptat".

El pavelló es reformarà en diverses fases els propers anys amb l'objectiu de fer-lo més sostenible, accessible, segur i poliesportiu. "La idea és que el pavelló pugui acollir més esdeveniments, més enllà dels actes esportius", assegura l'alcalde Monràs, que adverteix: "S'ha de fer més eficient energèticament, treure les barreres arquitectòniques i fer sales per a ús de la ciutadania".

El Riera Seca acull les jornades esportives escolars, activitats de futbol sala, campionats d'arts marcials, vetlles de boxe i billar, a banda de l'activitat del patinatge artístic i de l'houei patins. En aquest sentit, Júlia Marco, medallista d'or als WRG en patinatge artístic, i membre del CPA Mollet, creu que potser els esports de roda haurien de tenir un pavelló propi: "estem molt contents que el pavelló pugui acollir diversos actes de taekwondo, boxe,... però creiem que hi ha un increment en la pràctica dels esports de patins i Mollet potser podria apostar per un pavelló propi per a nosaltres".

La molletana adverteix que el club de patinatge molletà compta amb una setantena d'esportistes, amb llista d'espera. "Després dels WRG hem rebut més sol·licituds", diu. Tanmateix des del Radical 360, que mou diversos grups d'entrenament de patinets i d'scooter. "Hem incrementat els grups i les peticions de patinets. Notem un increment notable, que la pandèmia ha aturat", diu Xavi Martínez, del Radical 360.

El projecte de reforma del Riera Seca suma anys de converses, que ara l'Ajuntament està decidit a tirar endavant.

Edicions locals