L'atenció de pediatria de Mollet es concentrarà al CAP Plana Lledó a partir del 3 d'agost

Amb aquest trasllat, Salut engega un nou model organitzatiu territorial de l’atenció pediàtrica, que es consolidarà el setembre

Societat

A partir del pròxim 3 d'agost, l'atenció de pediatria de Mollet es farà només des de l'ambulatori de Plana Lledó. El canvi comportarà que 10 professionals de pediatria que regularment visiten al CAP Can Pantiquet  traslladin la seva activitat al CAP Plana Lledó per treballar conjuntament amb els 7 professionals que ja en formen part. El centre també comptarà amb un reforç d'un pediatre de l'atenció hospitalària, un dia a la setmana.

El reforç de l'equip, que estarà format per 18 professionals, permetrà mantenir l'horari assistencial habitual durant tot l'any, així com facilitar la creació d’un Equip de Pediatria Territorial amb una zona d’atenció diferenciada.

Segons l'Institut Català de la Salut, aquest mes d’agost l'ambulatori de Plana Lledó "comença un procés de transició cap a un nou model organitzatiu territorial de l’atenció pediàtrica, que es consolidarà al setembre". Aquesta nova organització permetrà una atenció a la infància i l’adolescència integral que serà possible gràcies a un treball multidisciplinari dels professionals de l’atenció primària i l’atenció hospitalària.

Des de Salut asseguren que aquest equip territorial de professionals i la seva vinculació amb els dispositius hospitalaris "han de marcar un punt d’inflexió tant per oferir una millor qualitat assistencial com a nivell d’atracció i fidelització de professionals".

També indiquen que la població pediàtrica seguirà sent atesa pels seus professionals de referència, els quals tindran el suport de tot l’equip territorial.

Edicions locals