La Primera i Segona Catalana de futbol es dividiran en subgrups d'una desena d'equips amb fases d'ascens i permanència

El CF Mollet UE i CF Parets, a Primera Catalana, i la UD Molletense, a Segona Catalana, amb un nou sistema de competició la temporada 2020-2021

Esports

| CF Mollet UE

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat un nou pla de competició per a les lligues de Primera i Segona Catalana de futbol amb subgrups i fases d'ascens i permanència. L’acord, subscrit pels membres de la Junta Directiva en la reunió que va tenir lloc dijous a la seu central de l’FCF, a Barcelona, presenta com a principal novetat en el futbol amateur masculí la creació de subgrups a Primera Catalana i Segona Catalana, "per reduir el nombre de jornades després de l’ampliació de la xifra d’equips participants", informa l'FCF. 

Alhora, totes dues categories, amb inici previst pel cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, tindran dues fases diferenciades de competició: una primera de lliga regular, amb subgrups distribuïts per proximitat geogràfica, i una segona per l’ascens o bé per la permanència, amb sistema cremallera, en funció de la classificació obtinguda en la primera fase. En tots els casos, els equips iniciaran la segona fase amb zero punts, sense acumular-se la puntuació obtinguda en la primera fase.

La Primera Catalana, amb CF Mollet UE i CF Parets, estarà formada per un total de 40 equips, que aplega dos grups de 20 equips cadascun. A la vegada, cada grup es dividirà en dos subgrups de 10 equips, que disputaran una primera fase de dues voltes. La classificació final determinarà el seu pas als dos subgrups d’ascens –del primer al quart classificat de cada subgrup de la primera fase–, o als quatre subgrups de permanència –del cinquè al desè classificat–, també amb competició a dues voltes.

La Segona Catalana, amb UD Molletense, estarà formada per 126 equips, distribuïts en sis grups -tres de Barcelona, un de Girona, un de Lleida i un de Tarragona. Els grups de Barcelona, amb l'equip molletà, es dividiran en dos subgrups d’11 equips, amb una primera fase de dues voltes. Del primer al tercer classificat passaran al subgrup d’ascens, mentre que del quart a l’onzè ho faran als quatre subgrups de permanència, amb competició a dues voltes.

Pel que fa a la Tercera Catalana, es mantindrà el format de competició de la temporada passada, amb la incorporació d’un nou grup a la província de Barcelona. Mentre que la Quarta Catalana també continuarà amb el mateix format, i tenint en compte que les inscripcions encara es troben obertes. 

Edicions locals