Se suspèn el Festival L'Arlequí davant la incertesa de la pandèmia

Els organitzadors lamenten que s'hi han topat "amb massa motius en contra"

Cultura

El Cabaret de Los IndulgenTres, representat al Socarrat, va donar el tret de sortida a L'Arlequí del 2019
El Cabaret de Los IndulgenTres, representat al Socarrat, va donar el tret de sortida a L'Arlequí del 2019 | Escena Mollet

El Casal Cultural i l'Associació Escena Mollet han decidit suspendre la 5a edició del Festival Artístic Internacional L'Arlequí "ateses les circumstàncies actuals". Així ho informen en un comunicat en el qual lamenten que "la situació relacionada amb la Covid-19 no és fàcil i, ara mateix, cap indici apunta a una millora a curt termini".

Els organitzadors van anunciar a principis de juny que L'Arlequí d'enguany se celebraria els dies 5 i 6 de setembre al Jardinet del Casal, "adaptat per tal de complir les mesures de seguretat sanitària‎" i asseguren: "Aquesta ha estat la nostra voluntat en tot moment".

Tanmateix, s'hi han topat "amb massa motius en contra". Un dels principals és el fet que no hagin trobat "cap espai que reunís les condicions necessàries per garantir un aforament raonable, amb visibilitat idònia per veure els espectacles i que, en cas de pluja, tingui l’opció de traslladar-se a cobert". I hi afegeixen: "Tenint en compte que enguany el format del festival era mitjançant l’assistència amb entrada de pagament, no podem córrer el risc de deixar en mans de l’atzar climatològic la celebració o la cancel·lació a darrera hora de l’esdeveniment. Tampoc podem abocar tants esforços organitzatius davant la incertesa d’una pandèmia que ningú no sap com evolucionarà, no ja al setembre, sinó a una setmana vista".

Pel que fa al cartell previst, expliquen que han treballat "per tancar un cartell atractiu i ambiciós" i havien aconseguit "confirmar la participació d’artistes i companyies de Catalunya que són referents en la seva disciplina"

Per últim, el comunicat del Casal Cultural i de l'Associació Escena Mollet diu: "Creiem que el millor és centrar-nos en l’edició de 2021, que esperem que pugui celebrar-se en el format habitual, al carrer i al Jardinet. Som conscients que molta gent va rebre la notícia de la celebració de la cinquena edició amb entusiasme i agraïment, i ens sap molt greu no haver pogut complir la promesa que vam fer. Seguirem amatents a l’actualitat per continuar oferint propostes culturals a la mínima que les condicions ho permetin. Mollet i la seva ciutadania s’ho mereixen".

Edicions locals