Mollet anul·la totes les activitats culturals previstes a l'espai públic el juliol i l'agost

L'alcalde, Josep Monràs, assegura que la decisió es pren per 'prevenció i prudència' abans que s'estenguin els brots de Covid

Cultura

L'Ajuntament de Mollet ha decidit anul·lar totes les activitats culturals previstes durant els mesos de juliol i agost a l'espai públic, entre elles les destinades a la festa major. L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, assegura que la decisió es pren per "prevenció i prudència" abans que s'estenguin els brots de Covid que en aquests darrers dies s'han detectat a Barcelona i en alguns municipis de l'àrea metropolitana.

Aquestes restriccions no afectaran les activitats culturals en espais tancats com la de la terrassa del Museu Abelló, les quals "les continuarem celebrant, mentre la situació no canviï", ha confirmat Monràs. Aquesta decisió, però, comportarà modificacions en les activitats previstes per la festa d'estiu: "Demanarem a les entitats de la ciutat, sobretot a les colles de Morats i Torrats que són els que estan preparant activitats per festa major, que podran fer-la a llocs tancats, però a la via pública no autoritzarem res", ha afegit la regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez.

Les dades de Covid a Mollet

Segons Monràs, tot i que el nombre de casos positius hauria incrementat a la ciutat i a la comarca: "les dades són raonablement bones. Res a veure amb la ciutat de Barcelona que està tenint uns pics elevadíssims". L'alcalde també assegura que a nivell d'hospitalització, "no estem parlant d'una situació complicada".

Amb tot, l'alcalde de Mollet considera que els elements de prevenció s'haguessin pogut dur a terme "abans" i reclama al Govern mesures "nítides, clares i contundents" i no deixar les decisions en mans dels Ajuntaments: "Si s'ha de tancar, s'ha de tancar, no es pot dir que es recomana", considera Monràs qui acusa el Govern de crear  "incertesa" als ciutadans.

Monràs també afirma estar en contacte directe amb  els responsables de gestió de la regió sanitària metropolitana nord. En aquestes converses s'estaria parlant d'augmentar els controls pel que fa a rastrejadors, un increment amb el qual el consistori s'ha mostrat obert a "col·laborar".

"El sistema de primària són els que tenen l'obligació de fer aquests rastrejos, però per fer-ho l'efecte és que no es presenten els serveis que han de prestar els ambulatoris. Clarament falta personal per fer aquest control i si tens el control ets més capaç de prendre decisions", considera l'alcalde de Mollet.

 

 

 

 

 

Edicions locals