Els marxants munten el mercat de Mollet però continuen rebutjant-ne la ubicació

Aquest dimarts s'han instal·lat un 80% de les parades a Ramon Casas, Ordidores i Rabassaires

Societat

Els marxants munten el mercat de Mollet però continuen rebutjant-ne la ubicació
Els marxants munten el mercat de Mollet però continuen rebutjant-ne la ubicació

Després de més de quatre mesos, les parades de tèxtil i la llar del mercat dels dimarts s'han tornat a instal·lar a Mollet. Els marxants decidien dilluns al vespre muntar a la ubicació proposada per l'Ajuntament, una alternativa que continua sense convèncer els paradistes que asseguren que seguiran fent pressió per tornar a l'emplaçament habitual.

Un 80% de les parades del tèxtil i la llar del mercat setmanal no sedentari s'han instal·lat aquest matí al lineal format pels carrers Ramon Casas, carrer de les Ordidores i avinguda de Rabassaires.

Segons informa l'Ajuntament, MercaMollet i la Policia Municipal "han coordinat totes les mesures per garantir la seguretat dels paradistes i la ciutadania i avaluaran diàriament la informació i avisos que puguin arribar de l’autoritat sanitària respecte al manteniment del mercat setmanal no essencial en funció de com evolucioni la pandèmia i els rebrots de la Covid-19".

Les parades tenen una amplada màxima de 5 metres i en segons quins punts hi ha a banda i banda del carrer i en d'altres només a un costat. En aquest sentit, alguns paradistes mostraven les seves queixes perquè consideren que, tot i situar-se al lloc on els ha indicat l'Ajuntament, no es pot garantir la distància de seguretat entre els clients d'una parada i la del davant. Alguns compradors també es mostraven disconformes amb la nova ubicació del mercat perquè consideren que és poc cèntrica i molt allunyada de les parades d'alimentació.

De fet, els marxants asseguren que continuaran amb la reivindicació de tornar al Centre. "Ahir vam decidir que muntaríem perquè ja ens han començat a amenaçar de sancionar-nos", assegura Carlos Chuecos, president de l'Associació de Marxants de les comarques barcelonines. Chuecos anuncia que demanaran una nova reunió urgent amb l'Ajuntament.

Prec al ple pel diàleg

D'altra banda, en el ple de dilluns, Ara Mollet ERC MES feia un prec al govern municipal en què li demanava "establir un diàleg franc amb els paradistes, els veïns i els comerciants per tal de trobar la millor solució per al mercat setmanal", deia el portaveu del grup municipal, Oriol López. "No sabem si es busca dividir els paradistes o treure el mercat del centre de la ciutat però el que cal és seure i escoltar-se i arribar a un bon pacte encara que aquest no acontenti del tot les dues parts", opinava López.

En resposta, la regidora Mercè Pérez considerava que hi ha hagut diàleg i acusava alguns paradistes de defensar "interessos particulars". "L'Ajuntament ha d'estar per sobre d'això i buscar l'interès general que és la salut dels molletans", deia Pérez, qui recordava que aquesta és una ubicació "provisional" i afegia: "Estic disposada a mantenir una reunió mensual per valorar quina és l'evolució del mercat", concloïa.

 

Edicions locals