El Govern autoritza l’eliminació del pagament del cànon per a l'organització dels Grans Premis de F1 i de MotoGP d'enguany

En el cas de la F1, també es rebrà una compensació d’1 milió d’euros per fer front a les mesures extraordinàries contra la Covid-19. 

Esports

| Circuit Barcelona - Catalunya

El Govern de la Generalitat ha autoritzat al Circuit de Catalunya un afegiment a la renovació parcial en el contracte dels Grans Premis de Fórmula 1 i de MotoGP d'enguany. Com que aquests esdeveniments esportius no comptaran amb presència de públic a les instal·lacions del Circuit durant el seu desenvolupament, l’acord inclou la modificació de les condicions econòmiques dels dos contractes per tal de compensar l’impacte d’aquesta decisió en l’equipament: no s’hauran d’abonar els cànons corresponents i, en el cas de la F1, es rebrà una compensació d’1 milió d’euros per fer front a les mesures extraordinàries contra la Covid-19. 

L'acord amb Formula One World Championship Limited (F1WC) per a la celebració el Gran Premi de F1 contempla que la prova se celebri enguany els dies 14, 15 i 16 d’agost. L'afegiment estableix els mecanismes de col·laboració entre Circuits de Catalunya i l’empresa per a la gestió de l’esdeveniment amb les màximes condicions de seguretat, i inclou procediments per a eventuals modificacions en cas que finalment es pogués celebrar amb públic. El Gran Premi de F1, que ha estat declarat esdeveniment d’excepcional interès públic, estava previst inicialment per als dies 8, 9 i 10 de maig. 

En el cas del Gran Premi de MotoGP, l'afegiment signat amb DORNA preveu la celebració de l’esdeveniment els dies 25, 26 i 27 de setembre, i que l'empresa serà la responsable de redactar i establir els protocols de seguretat profilàctica –anomenat MotoGP Health and Safety Plan Covid19– que s’hauran de complir durant aquells tres dies per part de totes les persones que hi participin. El Gran Premi de Catalunya de MotoGP estava previst inicialment per als dies 5, 6 i 7 de juny. 

La celebració d'aquestes dues competicions al circuit vallesà manté la projecció de la marca Catalunya arreu del món, tant a través de les seves audiències audiovisuals com de les diferents formes d’explotació i difusió que utilitzen. Malgrat que els dos esdeveniments se celebraran sense públic, la seva organització implicarà l’arribada d’unes 2.000 persones, entre els membres dels equips esportius i tot el personal tècnic de suport. 

La reformulació d’aquests contractes permetrà reduir l’aportació que fa el departament d’Empresa i Coneixement a Circuits de Catalunya, ja que no s’haurà d’afrontar el pagament dels cànons corresponents. D’acord amb el compromís adoptat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Parlament de Catalunya, aquests recursos ja s'estan destinant a mesures per a estimular l’activitat turística, comercial i industrial de Catalunya, que són tres dels sectors que s’han vist més afectats pels efectes de la lluita contra la Covid-19.

Edicions locals