Llibertat amb càrrecs pels CDR de Mollet i Montmeló citats a declarar en el marc de l'Operació Judes

Aquest era el segon cop que la Sònia Pascual i Rafael López acudien als Jutjats de Mollet en les darreres setmanes

Societat

Llibertat amb càrrecs pels CDR de Mollet i Montmeló citats a declarar en el marc de l'Operació Judes
Llibertat amb càrrecs pels CDR de Mollet i Montmeló citats a declarar en el marc de l'Operació Judes

L'Audiència Nacional ha decretat llibertat amb càrrecs sense mesures cautelars per la Sònia Pascual i Rafael López, els dos CDR de Montmeló i Mollet citats a declarar aquest dimarts en el marc de l'Operació Judes. L'alt tribunal havia citat als dos vallesans el passat 6 de juliol per declarar telemàticament des dels jutjats de Mollet, però la vista es va anul·lar per problemes tècnics, unes dificultats que aquest dimarts s'han tornat a repetir. 

Després d'esperar durant més de dues hores a l'interior de l'edifici, els dos CDR han declarat per escrit davant la magistrada del jutjat d'Instrucció número 3 de Mollet, per petició del seu advocat. Els citats s'han acollit al dret a no declarar i només han respost les preguntes del seu advocat qui ha explicat que encara hi ha parts secretes del cas i que encara desconeixen quins fets concrets són els que s'atribueixen a cadascun dels investigats: "De les quatre citacions que han rebut cap coincideix  amb la descripció dels fets pels quals se'ls està citant, per tant imagineu-vos el dret de defensa com n'és de difícil d'exercir amb unes irregularitats processals com aquestes", ha advertit l'advocat de la defensa, Carlos Hurtado qui ha assegurat que "totes les advocades d'Alerta Solidària continuarem lluitant perquè aquest procediment es tanqui perquè evidentment no té cap sentit".

Aquestes declaracions d'avui se sumen a les que ja hi va haver el passat 30 de juny, en les quals també va declarar tres persones més, entre elles la molletana Esther Canet. Tots ells van quedar també en llibertat amb càrrecs.

Per donar suport al Rafel i a la Sònia, els CDR de Mollet han organitzat novament una concentració davant els jutjats de Mollet. "Absolució detingudes 23S. La repressió no ens aturarà", era el lema d'una de les pancartes presents a l'acte que ha aplegat una cinquantena de persones.

 

 

Edicions locals