L'Ajuntament de Mollet permet ampliar terrasses dos mesos després

Els restauradors locals lamenten els "controls abusius" que el Consistori fa a aquests espais

Societat, Economia

El govern local començarà a atorgar permisos per ampliar algunes terrasses d'establiments de restauració de la ciutat, gairebé dos mesos després de l'entrada en la Fase 1 de desconfinament (25 de maig), quan es va permetre recuperar l'activitat a les terrasses.

Segons les dades facilitades pel consistori, l'Ajuntament hauria rebut 14 peticions per poder ampliar l'espai de taules i cadires a l'exterior per així poder garantir les distàncies de seguretat entre clients. D'aquestes 14, n'hauria autoritzat 10 i quatre les hauria denegat.

L'ampliació de les terrasses és una petició que els establiments estan fent des de l'inici del desconfinament, ja que les distàncies que els obligaven a mantenir les mesures de seguretat fan perdre algunes de les taules de què disposen, amb el greuge econòmic que això els suposa. A altres municipis de l'entorn, les ampliacions es van començar a autoritzar molt abans que a Mollet.

Amb tot, la primera tinent d'alcalde, Mireia Dionisio, assegurava dilluns en el ple que no hi ha hagut un canvi de criteri. "S'ha hagut d'analitzar cas per cas i ara autoritzem o no en funció de cada bar", assegurava la regidora socialista. Els establiments que ampliïn no estaran exempts de pagar la taxa municipal de terrasses que cobra l'Ajuntament i que es calcularà en funció dels metres d'ampliació. "És una qüestió de justícia i equitat perquè no tots els bars compleixen els requisits per poder ampliar i no ho podran fer", considerava Dionisio.

Des del sector, els restauradors locals demanen que "es deixi ampliar per garantir les distàncies de seguretat entre els clients" i lamenten el "control abusiu" que estan patint els establiments, que tenen demanada una reunió amb l'alcalde Monràs per tractar la qüestió.

Edicions locals