En marxa un 'marketplace' per connectar les empreses de la comarca

La iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal, forma part del Pla de reactivació econòmica i social del Vallès Oriental

Economia

En marxa un 'marketplace' per connectar les empreses de la comarca
En marxa un 'marketplace' per connectar les empreses de la comarca

El Consell Comarcal ha posat en marxa l’anomenat MarketplaceVO, una plataforma comarcal d’empreses i productes de la comarca amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses i ajudar a la difusió dels productes que s’elaboren al Vallès Oriental.

La iniciativa forma part del Pla de reactivació econòmica i social de la comarca impulsat per la taula de concertació territorial Vallès Oriental Avança (TVOA) que, davant de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària, considera un element de “vital importància” la col·laboració entre les empreses de la comarca. L’objectiu és donar l'oportunitat a les empreses del Vallès Oriental de treballar conjuntament i establir sinergies entre elles. A més, la TVOA considera que aquesta col·laboració pot fer que alguns dels processos de les empreses siguin més eficients i, per tant, puguin reduir els seus costos.

El projecte també mostra la creativitat de les empreses de la comarca i el talent existent, i facilita la creació d’ocupació i la competitivitat del territori en aquests moments de crisi.​ El MarketplaceVO recull ofertes i demandes de productes o serveis d'empreses de diferents àmbits o sectors com el comerç, la indústria, l’oci, l’hostaleria i la restauració, productes de la terra i productes per fer front a la Covid-19, i també recull informació sobre necessitats de formació i ocupació de les empreses per detectar els àmbits que s'han de millorar.​

Es pot accedir a la plataforma a través del web del Consell Comarcal, on hi ha geolocalitzades totes les empreses que volen donar-se a conèixer. Per això s’anima totes les empreses del Vallès Oriental a utilitzar la plataforma per establir connexions amb altres empreses del territori. “Les relacions que s’estableixin a través de la nova plataforma poden donar peu a projectes, coneixements, col·laboracions i negocis que d’una altra manera potser seria més difícil de dur a terme”, diu el conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils.

El Consell Comarcal contactarà amb totes les empreses de la comarca per informar-les de l’existència de la plataforma i animar-les a incorporar-s’hi a través del formulari d’inscripció.

Edicions locals