El Music Truck Fest vol portar la música més enllà de Parets

Es tracta d'una iniciativa de les germanes paretanes Noa i Lena Briceño

Cultura

Els primers a actuar a la caravana, el quartet de jazz d'en Pep Coca
Els primers a actuar a la caravana, el quartet de jazz d'en Pep Coca | Music Truck Fest

Sergio Carrillo

Les germanes paretanes Noa i Lena Briceño, de 16 i 13 anys respectivament, han creat una de les grans novetats de la festa d'estiu: el Music Truck Fest. Es tracta d'una caravana que conté a l'interior un escenari, amb la intenció de portar la música arreu.

L'estrena va ser diumenge, amb les actuacions del quartet de jazz d'en Pep Coca –al migdia davant dels bars Quibus, Passe i Tres Rosas– i de Marala Trio –a la nit a les places Doctor Trueta i de la Vila–. A més, aquest diumenge al migdia hi tornarà el jazz d'en Pep Coca a la plaça de la Vila (12 h) i al carrer Monistrol (13 h); i a la tarda hi haurà una jam session a Can Serra.

Les artífexs del Music Truck Fest es mostren molt satisfetes per la bona rebuda que està tenint la iniciativa. La Lena assegura que "va ser una experiència molt gratificant", mentre que la Noa apunta que, malgrat que les restriccions als entorns de Barcelona es van ampliar justament aquell cap de setmana i que "òbviament la gent estava espantada", a l'estrena hi va haver "molt públic". També expliquen que a molts veïns els va encuriosir veure una caravana, amb tot el muntatge i sense una paret, rodant pel poble per arribar al concert.

Una pluja d'idees confinada

El Music Truck Fest va sorgir durant el confinament. "Sempre fem moltes pluges d'idees totes dues, perquè ens agrada molt pensar projectes, tot i que normalment es queden a casa com a anècdotes", diu la Noa. La idea d'una caravana portàtil on fer concerts ve dels food trucks. "Sempre ens havia agradat molt aquest concepte i vam decidir portar-lo al nostre terreny, que és la música. Vam pensar que era molt útil i molt flexible, ja que pots posar un escenari davant d'un bar o el pots portar a un festival o a un casament. És un escenari molt compacte i això fa que sigui molt flexible i molt adaptable", hi afegeix.

Noa i Lena Briceño

Per executar el projecte, per tant, necessitaven el vehicle. "Vam buscar quina caravana ens sortia millor de preu i en vam trobar una de molt econòmica", diu la Lena, qui també assenyala que quan la van adquirir "estava feta pols i no estava a punt per rodar ni per viure-hi".

El següent pas va ser buidar la caravana, treure-hi tots els mobles –també hi tenia cuina i lavabo–, netejar-la a fons, pintar-la per fora i per dins i extreure una de les parets laterals per convertir-la en un escenari, així com decorar-la i fer la pertinent instal·lació de llums i de so. Ha estat una "feina molt intensa", assegura la Noa, qui agraeix que l'han pogut portar a terme, "en només tres setmanes i mitja", amb l'ajut de familiars i amics.

Amb la caravana enllestida i després de les primeres actuacions a casa, Parets, el Music Truck Fest vol ampliar fronteres. "La nostra expectativa és poder seguir fent concerts i seguir portant música a tots els llocs possibles", diu la Noa, qui reitera que "la gràcia d'aquest escenari és que el pots portar fins a una muntanya, a la platja, a una festa major o a un festival; és súper adaptable".

Les germanes clouen asseverant: "La cultura sempre està deixada de banda i amb aquest escenari, on acollirem tots els músics, poetes, actors i tothom que vulgui actuar en directe, volem contribuir a què això no passi, tampoc en èpoques de crisi com aquesta".

Molta vinculació amb la música

A més de ser les creadores del Music Truck Fest, totes dues germanes tenen una vinculació prèvia molt directa amb la música. La Lena toca la flauta travessera, la bateria, la guitarra, el piano i el violí, i també canta. I la Noa toca el piano, canta i autodidactament toca la guitarra. També li agrada molt la percussió de la península, com el pandero quadrat.

Edicions locals