Mollet disposa d'uns 14.500 arbres segons l'inventari de l'arbrat municipal

L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un mapa per conèixer la situació i característiques dels exemplars

Societat

Mollet disposa d'uns 14.500 arbres segons l'inventari de l'arbrat municipal
Mollet disposa d'uns 14.500 arbres segons l'inventari de l'arbrat municipal

Segons l'inventari dels arbres municipals, Mollet disposa en l'actualitat d'uns 14.500 arbres registrats. Aquesta és una de les dades que des de fa uns dies es pot consultar en aquest catàleg que està disponible al web municipal i al portal de la transparència de l'Ajuntament.

De cada arbre es pot consultar un número individual d’identificació, l’emplaçament, l’espècie, i la seva mida. La informació es pot visualitzar de forma gràfica, individualment o per tot el municipi, i es pot exportar als principals formats de dades obertes i sistemes d’informació geogràfica (GIS).

L'equip tècnic municipal de medi ambient fa seguiment i manteniment d'aquests exemplars, que es poden consultar al mapa d'arbrat municipal, que també permet conèixer les més de 190 espècies d’arbres que hi ha a la ciutat, en especial els 48 arbres singulars i protegits del municipi.

El mapa, a més, permet canviar diferent tipus de cartografia de fons. La visualització està separada en tres capes gràfiques diferenciant si es tracta d’arbrat viari, arbrat en equipaments o arbrat en parcs i places.
Accedint al portal de transparència es poden consultar també altres dades, agrupades per anualitat, com les noves plantacions d’arbrat i de poda. Aquesta informació s’anirà actualitzant i ampliant regularment amb noves dades de gestió com la poda executada, a més a més de l’inventari.

El regidor Raúl Broto afirma que "els arbres són molt importants per combatre l’emergència climàtica. Volem compartir aquesta informació perquè serà una eina molt interessant i de molta utilitat, que permetrà a la ciutadania conèixer els arbres del seu entorn", diu Broto, qui destaca l'ús pedagògic que se'n podrà fer a les escoles per estudiar la biodiversitat de la ciutat.

Edicions locals