La Generalitat proposa Josep Lluís Santamaría com a nou director del Circuit per rellevar Joan Fontserè

El govern català també nomenarà Maria Teixidor presidenta de Circuits de Catalunya

Esports

La Generalitat ha acordat avui dimarts proposar el nomenament de Maria Teixidor Jufresa com a presidenta del consell d’administració de Circuits de Catalunya, SL, l’empresa que gestiona el Circuit de Barcelona-Catalunya. En el mateix acord s’ha aprovat instar el nomenament d’un director general per a l’empresa, que serà Josep Lluís Santamaría, que substituirà Joan Fontserè al càrrec.  A més, es modificaran els estatuts de l’empresa per definir un nou model de governança d’aquesta societat, en el qual es reforci la figura de la presidència. 

Els canvis proposats s'haurien de ratificar demà dimecres en una junta d'accionistes del consell d’administració de Circuits de Catalunya, SL. D'aquesta manera, Teixidó, exdirectiva del FC Barcelona fins a l'abril, substituirà en el consell d’administració a Vicenç Aguilera, que va cessar com a membre d’aquest òrgan i també com a president el febrer. En l’actualitat, la presidència de Circuits de Catalunya l’ostenta el president del RACC, Josep Mateu. Pel que fa a la figura del president del Circuit, aquesta serà per Josep Lluís Santamaría, actual vicepresident de la Federació Catalana d'Automobilisme, que suposarà l'adéu de Joan Fontserè al capdavant de la instal·lació vallesana després d'assumir el càrrec el juny del 2015.

Maria Teixidor, llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, és advocada i mediadora especialitzada en propietat intel·lectual, industrial, gestió de llicències i drets immaterials i Compliance. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en empreses com Vuca Solutions o el despatx Roca Junyent, i també és creadora d’eines tecnològiques legals (LegalTech) per a empreses, organitzacions i per a l’àmbit educatiu. En l’àmbit de l’esport, entre 2015 i 2020 ha format part de la junta Directiva del Futbol Club Barcelona, on ha exercit càrrecs com la Secretaria, responsable del futbol femení o la Vicepresidència i Secretaria de la Fundació. També és membre de la Junta de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

Josep Lluís Santamaría és llicenciat en Geologia per la Universitat de Barcelona i màster en Prevenció de Riscos Laborals, i la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en el món de la consultoria i els estudis per a la construcció. En l’àmbit de l’esport, Santamaria és oficial d’automobilisme amb més de 30 anys d’experiència, i ha estat vinculat al Circuit de Barcelona-Catalunya des de la seva inauguració, l’any 1991, on ha dirigit curses i on forma part de la Comissió de seguiment esportiu. Santamaría, que també és vicepresident de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i és president dels oficials d’automobilisme tant de la FCA com de la Real Federación Española de Automovilismo, substituirà en el càrrec Joan Fontserè. Circuits de Catalunya és la societat que gestiona el Circuit de Barcelona-Catalunya, i en el seu accionariat hi figuren la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i l’ajuntament de Montmeló.

Llegeix l'última entrevista de fa tan sols unes setmanes a Joan Fontserè al Som Mollet

Edicions locals