Els Punts d'atenció a emprendors del Baix Vallès tramiten 18 altes la primera meitat de l'any

La majoria, un 78% del total, han estat altes d'autònoms

Economia

Durant el primer semestre d'aquest 2020, els Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de Mollet i Parets han gestionat 18 altes d'emprenedors que han iniciat un negoci.

El nombre d'altes d'autònoms i societats limitades a la demarcació de Barcelona realitzades a través dels Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), impulsats per la Diputació de Barcelona, han arribat, en el primer semestre de l’any, a 492 (105 societats limitades i 387 autònoms), segons l'últim Termòmetre PAE.

Malgrat l'aturada de l'activitat econòmica durant la pandèmia, molts ens locals han continuat oferint el servei PAE, i en el segon trimestre de l’any, s’han donat d'alta 165 empreses i autònoms/es a la província de Barcelona, mentre que en el primer ho van fer 327.

Al Baix Vallès, els ajuntaments de Mollet i de Parets disposen d'aquest servei. Fins al 30 de juny, a Mollet es van registrar 13 altes, dues de societats i 11 d'autònoms. A Parets, es van gestionar 5 altes, 2 societats i 3 autònoms. Des de la seva posada en marxa el 2014, el PAE de Mollet ha tramitat 425 altes (62 societats i 363 autònoms) i és el cinquè ens de la quaretena que hi ha a la demarcació pel que fa a volum d'altes gestionades. A Parets, va engegar el 2016 i porta 30 altes acumulades.

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) són oficines autoritzades pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, des d’on es realitza la tramitació de constitució de les formes jurídiques més habituals (autònoms, SL...) de manera telemàtica i gratuïta.   

 

Edicions locals