Es promou la creació d'una plataforma en defensa de l'escola pública a Mollet

El primer objectiu és garantir un retorn segur a les aules al setembre

Societat

Es promou la creació d'una plataforma en defensa de l'escola FOTO: F.Morales pública a Mollet
Es promou la creació d'una plataforma en defensa de l'escola FOTO: F.Morales pública a Mollet

Vetllar per la qualitat de l'educació pública. Aquest és el principal objectiu d'un col·lectiu molletà que vol constituir una plataforma de lluita per l'educació pública a Mollet i que aquest dimecres feia el seu primer acte públic al Jardinet del Casal.

El grup promotor està format per mares i pares, mestres i estudiants a títol personal que consideren que "després de les retallades que ha patit l'escola pública en els darrers anys i la situació actual que ens envolta cal, ara més que mai, un col·lectiu que defensi la qualitat de l'educació pública a la ciutat", explica Anna Jiménez, mestra i una de les promotores de la incipient plataforma.

La plataforma neix, d'una banda, amb la intenció de fer una diagnosi de la situació dels centres educatius públics de la ciutat per poder analitzar "quines són les mancances i necessitats de les escoles", explica Jiménez. Per això, la voluntat és poder mantenir una comunicació directa amb els equips directius i docents i les AMPA dels centres molletans.

Però un objectiu més imminent, segons Jiménez, és assegurar un retorn a l'escola al setembre "segur". El grup promotor considera que les instruccions que s'estan donant des del Departament d'Educació per iniciar el nou curs són "ambigües i  laxes", diu Jiménez, qui afegeix que "en virtut de l'autonomia de centre s'està deixant en mans dels equips docents de cada escola la responsabilitat de les mesures a adoptar sense tenir el suport de personal ni de recursos", assegura. Per aquest motiu, en els seus primers passos com a plataforma, el col·lectiu vol centrar-se en garantir una tornada segura a l'escola al setembre.

Jiménez reitera que la plataforma està oberta a tots els col·lectius relacionats amb el món educatiu i apunta que un cop es formalitzi la plataforma es demanarà una reunió amb el regidor d'Educació, Raúl Broto.

Edicions locals