L'Ajuntament denega la sol·licitud d'Al Huda per celebrar la festa del xai a Riera Seca

El consistori molletà argumenta la negativa per evitar contagis

Societat

La Comunitat Islàmica Al Huda de Mollet, enguany no podrà celebrar la Festa del Xai com ho feia habitualment. L'Ajuntament ha denegat la petició per fer ús del pavelló de Riera Seca aquest divendres 31 de juliol de 7.30 a 9 h.

En el seu escrit de denegació, la regidora de l'Àrea de Serveis Personals i Acció Cívica, Mercè Pérez, desestima la sol·licitud que va ser presentada per la comunitat islàmica el passat 21 de juliol. Pérez argumenta que es denega la petició "per contenir el brot de Covid-19 i evitar els contagis que s'estan donant, sobretot, en trobades socials, familiars i d'amistats".

L'escrit fa referència a les mesures aprovades en el marc del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) que "s'apliquen als municipis de Barcelona i la seva àrea metropolitana des del 18 de juliol fins a noves indicacions". Segons l'informe del cap de serveis d'Acció Cívica i Serveis a la Comunitat, "les principals recomanacions i mesures establertes van dirigides a reduir l'activitat social tant en l'àmbit privat com públic".

La Festa del Xai és una celebració tradicional de la religió musulmana que es commemora 70 dies després d’acabar el Ramadà. Tradicionalment, la festa s’inicia de bon matí, després de la sortida del sol, amb una pregària col·lectiva, que habitualment es feia a la Riera Seca.

Edicions locals