La il·lustradora Júlia Quintana dona vida a la portada de l'especial de SomMollet

Valorar les petites coses, un missatge en positiu a la imatge de la festa d'estiu

Cultura

La il·lustradora Lluïsa Quintana dona vida a la portada de l'especial de SomMollet
La il·lustradora Lluïsa Quintana dona vida a la portada de l'especial de SomMollet

Des de ben petita, la Júlia Quintana va tenir clar que la seva passió era el dibuix. Aquesta jove de 22 anys i acabada de llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona ha estat la creadora de la imatge que il·lustra la portada de l'especial de SomMollet per a aquesta festa major sui generis.

Amb la seva obra, aquesta il·lustradora veïna de Martorelles ha volgut transmetre un missatge en positiu després de tant de temps de confinament per la Covid-19. "Cal que gaudim de la festa amb precaució i que valorem més les petites coses", explica Quintana.

Amb una imatge senzilla i amb un element molt emblemàtic com la font de la plaça Prat de la Riba, la il·lustració pretén fer reviure la mirada d'infant que tots portem a dins perquè "és una mirada plena de màgia que pot convertir les coses més quotidianes com fer unes bombolles de sabó en tota una festa", diu.

Per fer la portada, Quintana ha utilitzat una tècnica mixta de llapis i digital, la que fa servir habitualment en els seus treballs, juntament amb aquarel·les i tinta xina.

La jove martorellesenca ha estudiat Belles Arts i s'ha especialitzat en gravat, una tècnica molt artesanal que pot fusionar amb els seus treballs com a il·lustradora.

Tot i la seva formació acadèmica, Quintana explica que durant la carrera no ha treballat la il·lustració. De fet, en paral·lel a la carrera universitària, s'ha anat formant pel seu compte. Des del 2014 que rep classes particulars amb Cristina Losantos, una professional que treballa a revistes de referència per al públic infantil com El Tatano i Cavall Fort. "El meu estil és la il·lustració infantil. Constantment viatjo a la meva infantesa per transmetre allò que sentia", explica Quintana, que troba en els seus records de quan era menuda una gran font d'inspiració. "Des de petita m'he nodrit molt de contes, en llegia molts però sobretot em cridaven l'atenció els dibuixos". Amb tot, l'autora assegura que amb les seves obres "vull transmetre idees també als adults, hi ha una doble intenció".   

Malgrat la seva joventut, Quintana ha comptat amb el reconeixement a la seva feina i ha estat la creadora del cartell de festa major de Martorelles en més d'una ocasió. Ara, a més, des d'aquest any ha començat a impartir classes d'il·lustració a nens i nenes al seu estudi de Martorelles, una faceta de la qual "també gaudeixo molt".

Edicions locals