Els contagis de Covid al Baix Vallès van a l'alça en la darrera setmana

Les àrees bàsiques de Mollet i de Montornès-Montmeló són les que registren increments més notables

Societat

El nombre de contagis per Covid-19 ha anat en augment en l'última setmana a la majoria d'Àrees Bàsiques de Salut del Baix Vallès. En els darrers set dies s'han comptabilitzat 54 positius de la malaltia als CAP del territori i, a hores d'ara, hi ha 82 casos detectats.

Segons les dades de l'informe que actualitza diàriament Salut sobre l'evolució de la pandèmia, les Àrees Bàsiques de Salut estan registrant un augment de casos de Covid-19.

A Mollet, els dos CAP (Plana Lledó-Can Borrell i Can Pantiquet) han registrat un increment notable respecte a fa set dies. En concret, a l'Àrea Bàsica de Salut Est (Can Pantiquet) comptabilitzava aquest dimecres 26 positius per PCR, 18 més que fa set dies. A l'Àrea Bàsica Oest (Plana Lledó-Can Borrell) els contagis s'enfilen als 22, 17 en l'última setmana.

Una altra àrea bàsica baixvallesana on s'han incrementat els positius és la de Montornès-Montmelò, que atén també pacients de Vilanova del Vallès i Vallromanes. Aquest dimecres hi havia comptabilitzats 17 casos, 14 més que set dies abans.

En canvi, on sembla que la situació està més estabilitzada és a les àrees bàsiques de Parets i Sant Fost-Martorelles, on els increments han estat més sostinguts. A Parets, hi ha 5 casos detectats, 3 en l'última setmana; i al CAP Sant Fost-Martorelles, n'hi ha també 5, 2 nous de la darrera setmana.

L'únic CAP on el nombre de contagis s'ha reduït és el de la Llagosta, on aquest dimecres es registraven 7 positius per PCR acumulats, 3 menys que fa una setmana.

La tendència de la taxa d’incidència acumulada dels darrers 7 dies per 100.000 h a les àrees bàsiques del Baix Vallès va a l'alça i segons les últimes dades fiables (del 3 d'agost) la xifra és de 60 casos per cada 100.000 habitants, una dada, però, inferior a la catalana que se situa per sobre dels 80 positius.

Pel que fa a les hospitalitzacions, l'Hospital de Mollet compta amb 6 ingressats per Covid-19, segons dades de la Fundació Sanitària Mollet. Segons l'informe de Salut, cap d'aquests ingressos s'hauria produït en els darrers set dies. Pel que fa a la situació a Granollers, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers informava que dimecres els positius ingressats eren 19.

En l'àmbit català, aquest dijous Catalunya registra 706 nous casos de covid-19 confirmats per PCR i el total s'eleva a 82.977, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 103.110 casos (865 més) amb totes les proves. 12.802 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, després que les funeràries hagin reportat 11 defuncions en les darreres hores. El risc de rebrot continua pujant i se situa en 163,87 (160,24 en el balanç anterior); clarament a la zona vermella, ja que el llindar de risc alt se situa en 100. La velocitat de propagació del virus puja lleugerament i és d'1,03 (1,01 en les dades anteriors). El nombre de pacients ingressats baixa a 576 (31 menys que en l'última actualització) i 108 estan a les UCI (111 en les darreres dades).

Edicions locals