Els chipirons fan deu anys i reclamen al consistori més llibertat per fer actes

Són una escissió de Marbú Morada i van agafar el nom de la famosa cançó de Bongo Botrako, que també han adoptat com a himne

Cultura

Els chipirons fan deu anys i reclamen al consistori més llibertat per fer actes | Morats / Arxiu
Els chipirons fan deu anys i reclamen al consistori més llibertat per fer actes | Morats / Arxiu

Sergio Carrillo

L'escamot morat Chipiron Clan celebra enguany el seu desè aniversari, amb una trentena de membres i diverses activitats afectades per la Covid-19. Si el gener van arrencar els actes commemoratius a aquesta data rodona amb un vermut, per a la primavera i l'estiu havien preparat més activitats que s'han hagut de cancel·lar, o com a mínim ajornar.

"Volíem fer una festa guateque o un First Dates. L'escamot Guindilles ja havia fet un tipus de First Dates i volíem recuperar-lo", explica Iris Delgado, membre dels chipirons. També volien fer un especial d'Eurovisió, que finalment es va adaptar amb una activitat en línia el maig.

Més enllà d'això, durant aquesta festa d'estiu s'adaptaran a les mesures de seguretat i proposaran la seva activitat estrella: la gimcana adulta. Una activitat que ha estat causa de polèmiques al carrer fins i tot amb presència policial. "És una gimcana adulta a la nit amb proves picants en què la gent acaba en pilotes", explica Delgado, qui recorda entre riures l'incident que hi va haver en una de les edicions: "Una gent que passava pel carrer va veure joves sense roba i van trucar la policia. Va venir un agent i li agafar les dades a una companya, que va acabar espantada, però no va anar més enllà".

A més de la gimcana adulta, dels chipirons destaca el paintball, que, de fet, va ser la primera activitat que van organitzar: "No teníem pressupost, érem tres persones i vam fer un paintball ronyós amb cistells de plàstic, pistoles d'aigua i colorant alimentari. Però a la gent li va agradar. Així que al cap de dos anys, quan ja comptàvem amb pressupost, vam poder fer un paintball més maco amb professionals".

El partit sorpresa, amb esports minoritaris com el Quidditch, també és una altra de les seves activitats. "Fa dos anys vam parlar amb la selecció catalana de Quidditch i van fer un partit al parc dels Teletubbies (plaça Major), on podia participar tothom que volgués", explica Delgado.

Tanmateix, des de l'escamot reclamen més màniga ampla amb l'Ajuntament per organitzar noves activitats. En aquest sentit, Delgado assegura que d'entrada "l'Ajuntament et diu que no a qualsevol acte nou". Un dels que van proposar i que no va rebre el vistiplau del consistori va ser un Survival Zombie per Halloween, en què uns zombis que cerquen infectar els humans i un grup de gent fent d'humans participen en una gimcana amb l'objectiu de trobar-hi la cura. "És una activitat que pot ser molt xula per al poble, per experiència pròpia sé que queda molt bé, però l'Ajuntament et diu que no".

Edicions locals