Arriba el 30è Gran Premi de F1 al Circuit, sense públic

Malgrat que la cursa es farà sense espectadors, fins a la comarca s'hi desplaçaran uns dos milers de persones

Esports

Arriba el 30è Gran Premi de F1 a Montmeló, sense públic
Arriba el 30è Gran Premi de F1 a Montmeló, sense públic | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Montmeló (Circuit de Barcelona-Catalunya) acollirà aquest cap de setmana el seu 30è Gran Premi de Formula 1. Tanmateix, serà en un context completament diferent de l'habitual, amb unes graderies buides, ja que, a causa de la Covid-19, no es permet l'accés del públic.

Malgrat això, des del Circuit asseguren que "si bé és cert que el Formula 1 Aramco Gran Premi d'Espanya 2020 es desenvoluparà a porta tancada, el Circuit de Barcelona-Catalunya continua projectant-se com a potenciador de l'economia per al territori". En aquest sentit, apunten que "el campionat del món d'automobilisme desplaça unes 2.000 persones que durant pràcticament tota una setmana s'allotgen al Vallès Oriental i a Barcelona i la seva àrea metropolitana", incloent-hi pilots, equips i organització.

Per consegüent, "són diversos els sectors que es veuen impulsats per aquest esdeveniment, com per exemple el transport o l'hostaleria i la restauració, de la mateixa manera que continua generant llocs de treball. En definitiva, es tracta d'un esdeveniment de dimensions mundials que repercuteix de forma beneficiosa al territori", hi afegeixen des del Circuit montmeloní.

Hamilton al capdavant

Després del seu doble pas per Àustria, la cita d'Hongria i les dues de Regne Unit, Lewis Hamilton continua encapçalant la classificació del mundial i continua postulant-se com a favorit al títol. Diumenge, l'holandès Max Verstappen es va imposar en la cursa i aquesta victòria, juntament amb els anteriors resultats destacables, l'han ajudat a pujar fins a la segona posició general. Red Bull i el jove talent s'han posat les piles i s'han col·locat entre les fletxes platejades, que ara són negres. En tercera posició hi ha Valtteri Bottas, que va començar la temporada guanyant, però s'ha anat desinflant.

Ferrari, McLaren i Racing Point hi van a continuació a la classificació. Entre aquestes escuderies, juntament amb Red Bull, es reparteix l'emoció de la temporada. Charles Leclerc i Ferrari són, de moment, els més avantatjats del grup, seguits de Lando Norris i McLaren. Qualsevol mínim error pot sortir molt car en aquesta zona de la taula de la classificació, amb un vaivé de posicions constant.

El Circuit de Montmeló és una pista exigent en la qual els pilots estaran sotmesos a temperatures molt altes. Talent, fiabilitat i enginy hauran de formar un tàndem per a superar aquest Gran Premi diferent, atès que mai abans s'havia desenvolupat al mes d'agost.

Edicions locals