Augmenta el nombre de tests PCR a Mollet

Salut citarà ciutadans que hagin estat en contacte amb algun positiu per fer-los la prova

Societat

L'Ajuntament de Mollet incrementarà durant els pròxims dies el nombre de tests PCR que es realitzen a la ciutat per tenir "un major control de possibles casos positius". L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, explica que "hem ofert els centres municipals per fer aquestes proves PCR a persones que seran citades per Salut per haver estat en contacte amb algun positiu, més enllà de les que ja s’estan portant a terme als Centres d’Atenció Primària, amb l’objectiu de tenir un major control".

L’Ajuntament de Mollet i el departament de Salut de la Generalitat es van reunir dimarts per seguir treballant, conjuntament, en mesures de prevenció, detecció de casos, estudi de contactes i seguiment d’aïllaments per Covid-19, en el marc de conveni de cooperació que es va signar el 23 de juliol.

Durant les darreres setmanes ha augmentat la taxa de nous casos de Covid-19 a Mollet del Vallès. Ara, la taxa confirmada és de 132, la taxa de reproducció és de 2,06 i el risc de rebrot de 407,72. La setmana de l’1 al 7 d’agost es van fer 512 PCR a la ciutadania de Mollet, 69 dels quals van ser positius. El 61% d’aquestes persones eren asimptomàtiques.

Tot i que, segons Monràs, les dades estan per sota de la mitjana de Catalunya "sabem que hem tingut un increment molt important de casos. Ara ens preocupen els possibles contagis en alguns col·lectius, fruit de la irresponsabilitat, però que no s’està produint al sistema hospitalari".

A més, l’Ajuntament de Mollet s’ha posat en contacte amb les residències de gent gran del municipi per explicar-los la situació de la Covid-19 a la ciutat i per demanar-los també que extremin les precaucions.

En aquest sentit, l'alcalde ha tornat a demanar als molletans "màxima prudència i màxim rigor" per evitar nous contagis de Covid-19.

Edicions locals