Salut realitza proves PCR a 275 molletans al Centre Cívic l’Era

L’objectiu és frenar possibles brots de coronavirus a la ciutat

Societat

El Centre Cívic l'Era va acollir dijous les proves PCR | Arxiu
El Centre Cívic l'Era va acollir dijous les proves PCR | Arxiu

Dijous es van realitzar 275 tests al Centre Cívic l'Era de Mollet amb l’objectiu de frenar possibles brots de coronavirus a la ciutat.

De les 10 a les 18 h es van fer els PCR als ciutadans i ciutadanes que van ser citats pel departament de Salut per haver estat en contacte amb persones positives de coronavirus. També es va fer una tasca d’educació sanitària en els edificis i comerços de la zona i es va facilitar l’accés a la realització de les proves. Aquest cribratge s’afegeix a les proves PCR que ja es fan als Centres d’Atenció Primària de Mollet.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha valorat els 275 testos que s’han fet al municipi “molt positivament donat que la participació ha estat elevada” i ha advertit que “la detecció de nous casos en pacients asimptomàtics pot incrementar de forma puntual els paràmetres d’incidència i risc de rebrots”.

Per la seva banda, el director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental de CatSalut, el doctor Joan Parellada, ha recordat que “és essencial complir sempre les mesures de protecció i distància social, i també les d’aïllament (14 dies), tant en els casos positius com en els contactes estrets, malgrat que no es tinguin símptomes, o encara que siguin PCR negatiu”. Segons Parellada, “només així aturarem les cadenes de transmissió i es protegirà la resta de l’entorn”.

Edicions locals