El Circuit empra un sistema pioner de reconeixement facial i de cambres tèrmiques

Aquest cap de setmana se celebra el Gran Premi de Formula 1

Esports

El Circuit empra un sistema pioner de reconeixement facial i de cambres tèrmiques
El Circuit empra un sistema pioner de reconeixement facial i de cambres tèrmiques | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya treballa intensament per garantir la màxima seguretat abans, durant i després dels esdeveniments desenvolupats a les seves instal·lacions. En el marc del Gran Premi de Formula 1 que se celebra aquest cap de setmana, s'està emprant un sistema pioner de reconeixement facial i de cambres tèrmiques per accedir al recinte, entre altres mesures preventives de la Covid-19.

Aquest és un nou projecte desenvolupat conjuntament amb el Departament de Polítiques Digitals, a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya i T-Systems que permetrà tenir controlat l'accés al Circuit a partir del reconeixement facial del personal assistent, així com el monitoratge mitjançant càmeres tèrmiques de la temperatura d'aquestes persones.

Així mateix, el traçat vallesà ha treballat mà a mà amb la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) i la Formula 1 per implantar un estricte protocol d'actuació, no només durant els dies de Gran Premi, sinó durant els dies previs. Totes les persones presents es divideixen per zones, és a dir, els equips humans es classifiquen i agrupen segons la tasca i el seu lloc de desenvolupament, per a reduir el risc de contagi per Covid-19. Les proves de detecció del virus es porten desenvolupant des de fa uns dies i continuaran fent-se fins al final del Gran Premi, i es pren la temperatura corporal a tota persona que accedeixi a les instal·lacions.

Deixant a un costat el context del Gran Premi d'Espanya d'F1, el Circuit de Barcelona-Catalunya dóna continuïtat a moltes d'aquestes accions. La pista mundialista ha treballat en una sèrie de mesures i accions per al desconfinament esportiu, d'acord amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l'objectiu de la qual és possibilitar aquesta tornada de les competicions a les instal·lacions, minimitzant el risc d'infecció per COVID-19.

S'ha establert l'ús obligatori de la mascareta, així com també s'han posat a disposició solucionis hidroalcohòliques de tots aquells que accedeixin a les zones i espais comuns. Aquestes zones tenen aforament màxim limitat i, de moment, els esdeveniments esportius es realitzaran a porta tancada.

També s'han intensificat les tasques de neteja i desinfecció en funció de l'aforament, la freqüència de trànsit i el tipus d'activitat i usos de la instal·lació, entre moltes altres mesures.

Edicions locals