La Colla dels Torrats reivindica el paper destacat de les colles durant la festa major d'enguany

Des de Torrats afirmen que 'les colles han estat els únics promotors de la cultura a la ciutat'

Cultura

La Colla dels Torrats reivindica el paper destacat de les colles durant la festa major d'enguany
La Colla dels Torrats reivindica el paper destacat de les colles durant la festa major d'enguany | Colla dels Torrrats

La Colla dels Torrats reivindica el paper que han tingut les colles enguany per seguir celebrant la festa major tot i la pandèmia. El cap de colla de Torrats, Albert Carreras, afirma que "les colles han estat els únics promotors de la cultura a la ciutat".

Una aposta amb la qual diu, han comptat amb el suport de molts molletans i molletanes: "Tot i que hi ha hagut gent que no ho ha entès, hi ha hagut molta més gent que a través de les xarxes i fins i tot al carrer ens ha aturat per donar-nos les gràcies perquè estàvem fent coses per la ciutat".

Des de la Colla dels Torrats també es mostren agraïts amb la participació de la gent durant aquests dies de gresca: "Si comptabilitzem les persones que han vingut als actes, la gent que ha participat en el Torneig de pàdel i els que han participat de la Ruta dels Torrats en total han sigut 1.000 persones i saber que ha vingut tanta gent i que han gaudit dels actes és un gran orgull".

Amb tot, el cap de colla dels Torrats assegura que no s'esperaven aquesta participació i que els ha "sorprès molt la resposta ciutadana", ja que en la gran majoria d'actes han exhaurit les entrades i fins i tot en algun d'ells han hagut de fer una tercera sessió perquè "la gent ens ho demanava". Tots ells, però, seguint cada una de les mesures de seguretat estipulades: "La gent vol fer coses, però també vol seguretat i en tots els actes hem donat les dues coses".

Celebracions destacades

Entre els actes a destacar, des de la Colla dels Torrats assenyalen l'espectacle del Moll Fer, el qual va comptar amb tres sessions per la forta demanada de públic: "El vam reinventar amb un format a petita escala, adaptant-lo a l'espai, adreçant-lo a tots els públics i fent-lo sense foc", explica Carreras. També la Ruta dels Torrats, aquesta última una adaptació del tradicional corretasques: "La gent que ha participat ens ha felicitat per la proposta i a més hem fomentat el consum al comerç local", afirma el cap de colla.

Durant aquests dies de festa, la Colla ha pogut celebrar gairebé tots els espectacles previstos, l'únic que van haver de cancel·lar va ser la Caravana Torrada prevista per divendres. La proposta, amb la qual es volia readaptar la Despertada, es va anul·lar a causa del decret emès pel Govern que prohibia fer cap acte a la via pública.

 

 

 

 

Edicions locals