'Café con hielo', segona novel·la de la molletana Carmen Suero

La història gira entorn dels diferents moments vitals en què es troba cadascun dels dos protagonistes del llibre

Cultura

'Café con hielo', segona novel·la de la molletana Carmen Suero
'Café con hielo', segona novel·la de la molletana Carmen Suero

L'escriptora molletana Carmen Suero va presentar el passat mes de juliol en un acte virtual Cafè con hielo, la seva segona novel·la publicada, malgrat que va ser la primera que va escriure.

"La vaig acabar d'escriure el 2015, la vaig enviar a un concurs i ja em van proposar de publicar-la, però em va agafar una mica de por. Així que la vaig revisar i li vaig donar voltes abans de decidir tornar-la a enviar a un altre concurs", explica la molletana.

Des d'aleshores fins ara ha tingut temps per escriure dues novel·les més, una de les quals és El escalón, publicada també aquest 2020, i actualment ja n'està escrivint la quarta.

La història de la Mailen i el David

"Cafè con hielo sorgeix de vivències reals i de les meves ganes de compartir, com tot el que he escrit, la meva visió de la vida", explica l'autora. La història protagonitzada per la Mailen i el David "tracta els diferents temps de cada personatge i el moment vital en què es troben". El David busca tatuar-se alguna cosa que li doni la vida que no troba, i el seu camí es troba amb el de la Mailen, qui és tatuadora, "però no una tatuadora qualsevol". Ella, a diferència del David, "té les coses molt clares i és una mica lliure de ser", apunta Suero.

La relació que es crea entre ambdós no és d'amistat, ni de parella, ni de res que es pugui catalogar; però tampoc és una relació merament de client i professional.

En la primera part del llibre –Dos tiempos– els protagonistes "connecten a nivell dels somnis i de l'ànima. Però el David es deixa aixafar i assoleix una vida on la Mailen no té lloc". La segona part –Tiempos paralelos– mostra "els recorreguts de cadascú, tots dos van fent els seus camins per separat". I la tercera part –Lo que se nos escapa– "és el nexe entre les ànimes, un nexe que no s'acaba de trencar encara que s'hagin separat durant molt de temps i que hagin tingut recorreguts diferents".

Pel que fa al títol del llibre, la molletana explica: "Fa referència a un cafè perdut entre els personatges, un cafè que no acaben de fer, però també a la metàfora de les lluites interiors, entre el fred de les misèries i la calor de l'ésser".

Edicions locals