L'Ajuntament anuncia que la festa major de Martorelles tirarà endavant

Des del consistori martorellesenc assenyalen que, "mentre la Generalitat ho permeti", realitzaran la gresca d'estiu

Cultura

Els Pets actuaran dissabte 12 de setembre a la plaça El·líptica
Els Pets actuaran dissabte 12 de setembre a la plaça El·líptica | Els Pets

Sergio Carrillo

La festa major de Martorelles "segueix endavant". Així ho va confirmar al SomMartorelles l'alcalde, Marc Candela, dijous al vespre, després de reunir-se amb els partits de l'oposició. Candela explicava que han pres aquesta decisió "amb el consens de tots els grups polítics municipals, a excepció dels comuns".

El batlle assenyala que d'entrada ja van dissenyar les activitats de la festa major perquè es poguessin realitzar fins i tot estant en una fase 1: "Entenem que es poden fer les activitats seguint les mesures de seguretat". Candela afegeix que "mentre la Generalitat ens ho permeti, la festa seguirà en peu" i recalca que "no hi ha cap activitat en la qual es pugui aglomerar la gent".

Les tres localitzacions que acolliran la gresca d'estiu seran el Pati de la Masia de Carrencà, la pista annexa al pavelló poliesportiu i la Plaça El·líptica. Les dues primeres tindran un aforament per a 100 persones cadascuna, i a la Plaça El·líptica hi podran anar fins a 250 persones.

També hi haurà activitats que es podran gaudir des del balcó de casa, com la cercavila del Pep Callau que recorrerà els carrers del municipi o el castell de focs, que es llençaran des de Carrencà, Can Sunyer i Les Vinyes perquè tots els veïns els puguin veure des de casa. A més, l'Ajuntament també retransmetrà per streaming moltes d'aquestes activitats, per a la gent que no hi pugui anar o no hagi pogut aconseguir una entrada.

L'Arrossada popular, l'única activitat en dubte

L'Arrossada, prevista pel dissabte 12 al migdia al parc de Can Sunyer és l'única activitat que probablement l'Ajuntament hagi de suspendre. Per a la resta, es prendrà la temperatura als assistents, qui han de reservar les entrades prèviament, es mantindrà la distància i també es prendran mesures d'higiene per evitar els contagis.

Edicions locals