L'Ajuntament de Mollet reclama al Govern que concreti les necessitats per iniciar el curs

Mollet en Comú demana que hi hagi coordinació entre Educació i el consistori

Societat

A dos setmanes de l'inici del curs escolar, l'Ajuntament ha reclamat per carta a la Generalitat que concreti les necessitats i criteris del nou curs.

El requeriment s'ha fet a la Secretària General d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Núria Cuenca i León, "davant l'imminent inici del nou curs lectiu i les nombroses incerteses encara existents", apunten fonts municipals.

Producte de l’ampliació de les instruccions i protocols d’obertura del passat 24 d’agost, els centres educatius estan treballant en la reducció de ràtios a les aules i en l’ampliació dels espais escolars utilitzats. L'Ajuntament ha ofert als Serveis Territorials la seva màxima col·laboració però reclama obtenir "el més aviat possible" el diagnòstic de la situació a la ciutat, així com la possible demanda d’espais i més concreció en els protocols de neteja. "Cal saber ja si seran necessaris nous espais més enllà de les aules que hi ha a les escoles que la Generalitat haurà d’habilitar i conèixer els nous criteris de desinfecció i salut, protecció i accés, que fixi l'autoritat competent per garantir la seguretat i higiene de tothom", apunta l'alcalde, Josep Monràs.

L’Ajuntament indica que està treballant en el Pla de Neteja per als centres públics. "Estem acabant de determinar la organització d’aquest servei, especialment pel que fa a la neteja durant l’horari lectiu i ens agradaria rebre per escrit unes instruccions concretes dels serveis que s’han de prestar durant aquest període", reclama el regidor d'Educació, Raúl Broto.

D'altra banda, per evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels centres educatius, fa setmanes que l'Ajuntament treballa amb les direccions dels centres educatius qüestions de mobilitat. "Les actuacions van des d’alguns talls de carrers a petits ajustos que ens han comunicat les diferents escoles segons les seves necessitats", diu Broto.

Petició de Mollet en Comú

Per la seva part, Mollet en Comú ha reclamat coordinació entre el Departament d’Educació i els ajuntaments de cara a l'inici de curs. Entre altres, el grup considera necessàries algunes mesures com l'augment de les dotacions de Protecció Civil i policies locals per garantir unes entrades i sortides segures a les escoles; l'augment de recursos en la neteja i "saber si hi haurà dotació pressupostària per a fer-ho"; planificació preventiva d’espais municipals per a possibles usos lectius; i una connexió permanent amb atenció primària i amb les infermeres de referència. També demanen fer seguiment i suport de les activitats extraescolars i els reforços educatius.

Edicions locals