Mollet acollirà una via catalana per l'Onze de Setembre

Unirà quatre edificis de l'administració de l'Estat

Política

Mollet acollirà una via catalana per l'Onze de Setembre
Mollet acollirà una via catalana per l'Onze de Setembre

Enguany, la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre serà ben atípica. Les restriccions per la pandèmia han fet que l'ANC repensi el format d'enguany que barrejarà concentracions presencials amb mobilització virtual.

Mollet del Vallès ha estat un dels municipis catalans escollit per fer-hi concentracions i comptarà amb el suport de les assemblees d'altres poblacions properes com les de Parets, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles i Lliçà d’Amunt.

Davant les recomanacions que no es produeixin aglomeracions, a Mollet, l'ANC farà una via catalana per "garantir el dret de manifestació, i alhora, complir amb les mesures sanitàries", apunten des de l'Assemblea molletana. A més per participar-hi cal inscripció prèvia a un web d'inscripcions o comunicar-ho a l’Assemblea Mollet. "Els voluntaris dibuixaran uns punts a terra a dos metres de distància on han de col·locar-se les persones i vigilaran que es compleixin aquestes normes", indiquen.

La Via unirà diferents edificis de l'administració estatal per "recordar on és el poder que aspirem a reemplaçar i exercir-lo en benefici de la ciutadania de Catalunya", expliquen des de l'ANC. En concret, hi ha previstos quatre punts d’inici de la Via: l'oficina de la Seguretat Social, l’INEM i les dues estacions de Renfe, quatre punts que acabaran units entre ells. Tothom haurà d’estar al seu lloc abans de les 17.14 h.

Durant el temps que duri la Via (dues hores aproximadament) hi haurà la lectura del manifest, timbals, gralles, sardanes, etc. per donar caliu als participants. Es fotografiaran els diferents trams i les fotos s’enviaran a l’acte central de Plaça Letamendi de Barcelona, on hi haurà una pantalla que anirà projectant totes les fotos dels 100 punts de concentració del territori. Es podrà veure per Streaming, a YouTube i a la resta de xarxes socials.

"Fem una crida a qui no pugui venir a la Via perquè surti als balcons a les 17.14 per poder participar en un acte col·lectiu que es comunicarà ben aviat", expliquen des de l'ANC, que també demana que aquell dia es pengi l'estelada de finestres i balcons.

Edicions locals