Educació assegura que les escoles del Baix Vallès no tindran problemes d'espais per iniciar el curs

Els centres han reorganitzat els seus espais interiors per garantir la reducció de ràtios

Societat

Els centres escolars del Baix Vallès no necessitaran espais més enllà de les instal·lacions escolars per poder iniciar el curs la setmana vinent.

Així ho ha confirmat el director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental-Maresme, Pere Masó, qui indica que "la detecció de necessitats d’espais ja està feta i no tindrem problemes al Baix Vallès".

El requeriment del Departament a finals d'agost de reduir les ràtios a les aules a 20 alumnes va obligar a reorganitzar alguns dels plans d'obertura de curs que les escoles ja treballaven des del juliol. En aquest sentit, en els últims dies, els ajuntaments del territori restaven pendents de les peticions que el Departament d'Educació els pogués fer per garantir la disponibilitat d'espais fora de les escoles si fos necessari.

Ara, però, sembla que les reorganitzacions d'espais dins de les instal·lacions dels mateixos centres permetrà el desdoblament de grups. Això sí, aquesta reorganització suposarà en molts casos l'ús d'espais complementaris com aules d'educació especial, menjador, aules de música o gimnasos.

Edicions locals