La plataforma Mollet per l'educació pública reclama recursos per una tornada segura a l'escola

Demanen que tant la Generalitat com l'Ajuntament posin els mitjans necessaris

Societat

La plataforma Mollet per l'educació pública reclama recursos per una tornada segura a l'escola
La plataforma Mollet per l'educació pública reclama recursos per una tornada segura a l'escola

La plataforma Mollet per l'educació pública (la Pública) reclama recursos per una tornada segura a l'escola. El col·lectiu considera que "estem davant d'una emergència educativa", provocada no només per la Covid, sinó també per les retallades i la maca d'inversió que ha patit l'educació pública en els darrers anys.

Des de la plataforma consideren que "no s'està tractant l'educació com una prioritat", des de fa massa anys i que amb la crisi de la Covid s'hi suma un "repte afegit", que l'escola no només sigui de qualitat, sinó també segura. Segons l'Anna Jiménez, mestra de l'escola Can Besora de Mollet i una de les promotores de la plataforma, "des del Departament les directrius han estat nul·les, ens han llançat la pilota als equips directius i docents de les escoles".

En aquest sentit segons Jiménez, no només la Generalitat ha de posar mitjans: "El nostre ajuntament també podria posar més mitjans dels que està posant, perquè per exemple, els serveis de neteja de l'escola no augmentaran en cap moment", ha lamentat Jiménez.

Reivindicacions immediates

Entre les reivindicacions més immediates per tal de poder començar el curs de forma segura, des de la plataforma reclamen la baixada de ràtios a les aules i l'augment de les plantilles de docents, ja que segons Jiménez: "en una escola tipus de dues línies de P3 fins a 6è ens han enviat un mestre extra que encara no ha arribat a l'escola".

Una preocupació que comparteix també la Virgínia Feria, mare de l'AMPA de l'escola Montseny i integrant de la Pública: "Ara com ara no tenim res segur i ni ens han pogut dir en quines condicions aniran els nens i les nenes a l'escola. Com a família vull que els infants vagin a l'escola amb una tornada segura i continua".

Tot i que des del Departament d'Educació asseguren que els centres escolars del Baix Vallès no necessitaran espais més enllà de les instal·lacions escolars per poder iniciar el curs la setmana vinent, la Pública també reivindica adaptació d'espais a les escoles, instituts i altres equipaments municipals, així com mesures de seguretat i higiene i disposar d'un equip sanitari a cada centre: "Amb un professional a l'escola es pot fer un diagnòstic ràpid i pots derivar millor a l'infant", explica l'Esther López, infermera de l'Hospital Vall d'Hebron i membre de la plataforma.

A banda, d'aquests recursos, els integrants de la plataforma també reclamen l'aprofitament i condicionament de les zones a l'aire lliure de la ciutat i la natura més propera, per fer-los també espais educatius i disposar d'un pla B davant dels rebrots.

 

Edicions locals