Educació reparteix lots de material de seguretat a les escoles

Els centres reforçaran la neteja de les instal·lacions, principalment dels espais comuns com lavabos

Societat

Educació reparteix lots de material de seguretat a les escoles
Educació reparteix lots de material de seguretat a les escoles

A una setmana de l'inici de curs, el Departament d'Educació ha començat a distribuir lots de material de seguretat entre les escoles del territori.

Davant els requeriments de mesures de seguretat i higiene que el Departament ha fet a les escoles, els centres mostraven els seus dubtes sobre qui havia de sufragar la despesa en tots aquests materials. Segons el director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental-Maresme, Pere Masó, els centres rebran del Departament un lot de material de seguretat consistent en guants, mascaretes quirúrgiques i FPP2, dispensador de gel hidroalcohòlic i gel hidroalcohòlic. També rebran un termòmetre després que la setmana passada s'anunciés que els centres hauran de prendre la temperatura als alumnes quan entrin a l'escola.

Reforç en la neteja

Una altra de les novetats que implica la situació de pandèmia és el reforç de la neteja de les instal·lacions, un servei que realitzen els ajuntaments. En aquest sentit, consistoris com el de Mollet havien demanat al Departament instruccions clares pel que fa a aquestes neteges i desinfeccions. Masó apunta que "estem acabant de concretar amb algun ajuntament de la zona aquest servei, però en línies generals el que es proposa és poder fer una neteja d’espais comuns, especialment dels lavabos), cap al migdia, a més de fer neteja i desinfecció al final de la jornada", assegura. Des de l’Ajuntament de Mollet indiquen que ja han iniciat els mecanismes per tal de poder complir amb el requeriment.

Mesures de mobilitat

Un altre dels objectius de l'Ajuntament de Mollet amb motiu del nou curs escolar és evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels centres educatius i fomentar entorns escolars segurs en mobilitat i seguretat sanitària.  Per això, les primeres setmanes de curs, també es reforçarà la presència de policia municipal, agents cívics i de protecció civil a les entrades escolars. Així, s’establiran talls de circulació puntuals al voltant d’algunes escoles, i se senyalitzarà el terra per tal d’organitzar les entrades i sortides d’una forma més ordenada, entre d’altres, amb l’objectiu de mantenir les distàncies i complir amb totes les mesures de seguretat.

El consistori molletà reitera la seva "màxima predisposició a col·laborar estretament amb el departament d’Educació, que és qui té les competències" en l'inici d'aquest curs escolar, que segons el regidor d’Educació, Raúl Broto, "no té precedents". Broto també ofereix la màxima coordinació amb les direccions de les escoles de Mollet perquè "una tornada a l’escola amb seguretat és una prioritat per al govern municipal".

Edicions locals