Es crea una plataforma de suport als membres d'Ara Mollet acusats d'injúries i calúmnies

El col·lectiu anomenat Mollet Parla, compta amb una quinzena d'entitats i partits adherits, entre els quals Mollet en Comú

Política

Es crea una plataforma de suport als membres d'Ara Mollet acusats d'injúries i calúmnies
Es crea una plataforma de suport als membres d'Ara Mollet acusats d'injúries i calúmnies

El judici per presumptes injúries i calúmnies contra el portaveu d'Ara Mollet ERC, Oriol López, i l'expresident de la formació, Albert Biescas, tindrà, a banda de la judicial, una altra derivada.

El cas ha provocat la creació de la Plataforma per la Llibertat d'Expressió de Mollet del Vallès Mollet Parla, un col·lectiu que neix per "defensar la llibertat d’expressió i el debat com a eina per a la construcció col·lectiva" en resposta a la "judicialització de l'expressió d'opinions polítiques".

Segons el portaveu de Mollet Parla, Daniel Vilardell, encarregat de la lectura d'un manifest aquesta tarda durant la presentació del col·lectiu, la plataforma dona suport als dos encausats però també neix amb la voluntat de "defensar qualsevol cas que atempti contra la llibertat d'expressió a la ciutat". El col·lectiu considera que el judici dels dos membres d'Ara Mollet és "la gota que ha fet vessar el got després d’anys de conflictes del govern local davant de la divergència" i que és "un cas d’ús dels tribunals com a arma contra els adversaris polítics per fer callar les veus dissidents”.

Mollet Parla considera que, amb aquesta actuació judicial es pot crear un precedent perillós per al lliure debat sobre la ciutat, ja que “es pretén inocular por per fer callar les veus discrepants”. 

La plataforma compta amb l'adhesió de particulars i d'una quinzena d'entitats i partits polítics, entre els quals, un de destacat: Mollet en Comú, formació que, en aquells moments com a Canviem Mollet en coalició amb Podem, va coorganitzar amb Ara Mollet la roda de premsa on es va criticar la gestió del govern en el cas Decathlon i on, segons Fiscalia i acusació particular, es van fer les declaracions que han estat motiu de la querella. Assistien a l'acte la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, juntament amb altres regidors de la formació.

La resta d'entitats adherides fins ara són CUP Mollet, ERC Ara Mollet, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, Joventuts Comunistes del Vallès Oriental, El Tabaran, la Taula de l'Aigua de Mollet, Mollet pel Futur, CDR Mollet, Jovent Republicà, Poble Lliure, Moviment d'Esquerres, Súmate, Mollet Feminista i Mollet Acull.

Edicions locals