La CUP Mollet vol que l'Ajuntament municipalitzi la recollida de residus

El partit considera que amb la gestió municipal es podria reduir la factura i millorar el servei

Societat

La CUP Mollet ha reclamat a l’Ajuntament que endegui els passos per internalitzar el servei de recollida de residus de la ciutat, després que fa unes setmanes es tragués a concurs la concessió del servei, que actualment gestiona Urbaser.

Marc Compte, portaveu de la CUP Mollet, recorda que la gestió d’aquest servei “ha generat gran quantitat de queixes ciutadanes, sobretot en períodes concrets de l’any, tant per la insuficiència del servei com de les inversions efectuades i que tampoc s’ha deslliurat de les vagues dels seus treballadors, per la necessitat de millores laborals”.

“Ara és el moment de començar la transició cap a un model de gestió 100% pública i municipal”, assenyala Compte, "perquè es tracta del contracte de servei més important que paguem i els beneficis que genera i que van a butxaques privades han de servir per a reduir la factura que paguem i reinvertir-los en les millores reals que aquest servei necessita de manera urgent”.

Informe tècnic

La CUP Mollet apunta que la gestió municipal "estalviaria diners, afavoriria la transparència i la millora del servei, l’assoliment dels objectius mediambiental i garantiria millors condicions laborals”. La CUP elaborarà en les properes setmanes un informe tècnic sobre la gestió actual d’aquest servei, sobre les condicions de licitació del mateix i sobre el procés de transició cap a la seva municipalització.

Edicions locals